Напълно нормално е от време на време да се чувствате

...
Напълно нормално е от време на време да се чувствате
Коментари Харесай

8 знака, че сте постигнали УСПЕХ в живота… дори и да не ви се вярва!

Напълно обикновено е понякога да се чувствате по този начин, като че ли сте се провалили изцяло, изключително в случай че сте мощно амбициозни и стимулирани.

Високите упования неизбежно водят до моменти на отчаяние и скептицизъм. Идва време, когато всеки човек осъзнава, че на земята няма безгрешни хора и, че никой не може да се оправи самичък с всички трудности, пред които го изправя животът.

Повечето хора не желаят да си го признаят, само че ние живеем в един свят, в който триумфът се мери с материалното благосъстояние, с което разполагаме, написа Мениджър.бг. Жалко е, че модерният човек е станал жертва на материалистичното мислене, тъй като надълбоко в себе си всички знаем, че има по-важни неща от колекционирането на скъпи и безполезни предмети.

Според изследване на Strayer University, 90% от американците имат вяра, че щастието е по-добър знак за постигнатия триумф в живота, в сравнение с властта, престижа и благосъстоянието. По надолу в класацията, 67% от интервюираните дефинират триумфа като „ положителни взаимоотношения с приятелите и фамилията “, а 60% споделят, че най-важното е човек да обича работата си. Само 20% от запитаните свързват триумфа с материалното благосъстояние.

Уви, едно е да кажеш нещо, а напълно друго- да го правиш.

Когато става дума за триумф, очите ни постоянно ни повеждат в неверната посока. Трудно е да си представим, че най-успелите хора не са тези, които имат най-големите къщи, най-скъпите коли и най-влиятелните другари. Колкото и да сте постигнали в живота си, постоянно има някои, който има повече, а това ви кара да се чувствате като че ли сте от губещата страна на живота. Проблемът не е в неналичието на „ играчки “, а във вярата, че те дефинират равнището на триумф.

Истинският триумф се крие във вашата същина и в пътя, който сте извървели, с цел да стигнете дотук. Ако на моменти ви се коства, че не сте толкоз съумели, колкото бихте могли да бъдете, има огромна възможност да оценявате цената си с неправилните критерии.

Понякога човек има потребност от увещание за всичко, което е постигнал в живота и за премеждията, които е преодолял, с цел да се озове в тази позиция.

Това са няколко знака, че сте постигнали триумф в живота, даже и да не го чувствате:

1. Вече не сте в центъра на вселената

Всички знаем, че „ съумелите " хора се държат, все едно са център на вселената. Светът е техен, а всички останали просто живеят в него. Това не е триумф. Истинският триумф изисква способността да усещаме съпричастност, да разбираме, че възприятията и фантазиите на другите хора са също толкоз значими, колкото и нашите и че не може да осъществяваме концепциите си без тяхната помощ.

2. Позитивната позиция

Надеждата и оптимизмът са основи съставни елементи на щастливия живот. Ако непрекъснато мислите за отминали неточности и неуспехи, ще станете озлобени и гневни. Човек реализира същински триумф, когато стартира да гледа на нещата от позитивната страна и да има вяра, че може да трансформира даже най-лошите обстановки в нещо по-добро.

3. Знанието, че неуспехът не е безконечен

Вече разбирате, че единствените хора, които в никакъв случай не се провалят са тези, които в никакъв случай не пробват. Когато не съумеете да постигнете задачата си, не приемайте автоматизирано, че сте цялостен неуспех. Вместо това, използвайте този крах като опция да научите нещо ново и да продължите напред по-сигурен и убеден в себе си.

4. Умението да се гледа в вероятност

Понякога се случват неприятни неща. За страдание, това е изцяло натурален част от живота.

При множеството от нас обаче, най-лошият ни ден може да наподобява на отмора за хората, които имат същински проблеми. По света има хора, които нямат задоволително храна, с цел да оцелеят и такива, които живеят във военна зона и записват с мисълта, че всеки ден може да бъде последния за тях.

Човек осъзнава, че забравени ключове в колата и липса на покачване в работата са незначителни неудобства, в съпоставени с проблемите на огромна част от хората по света. Едва когато човек се научи да гледа на нещата в вероятност той схваща какъв брой съумял е в действителност.

5. Не ви стопират угризения да помолите за помощ, когато имате потребност от нея

Когато отказвате да потърсите помощ, макар всички компликации и неприятности, вие показвате прочувствена незрялост. Молбата за помощ не ви прави слаби. Всъщност тя ви прави мощни. Тя демонстрира, че към този момент не изпитвате потребността да се потвърждавате пред останалите и, че сте приели своите дефекти.

Никой не може да реализира всичко в живота без непозната помощ. За постигането на цели е нужна работа в екип. Да помолите за помощ или самите вие да помогнете, е знак за личностно израстване.

6. Разбирате, че животът не е „ игра с нулева сума “

Само тъй като другите съумяват, не значи, че вие сте се провалили. Истината е, че просто не сте спечелили. Сигурен знак за това, че сте постигнали триумф е способността да празнувате непознатите достиженията с откровен възторг.

7. Не ви интересува какво мислят другите за вас

Човек се тревожи за непознатото мнение, единствено когато има вяра, че има какво да потвърждава. Съответно, когато сте правилен на правилата си и не се притеснявате за това по какъв начин изглеждате в очите на другите, може да кажете, че сте постигнали триумф.

Разбирате, че сте постигнали нещо, когато започнете да приемате непознатото мнение единствено и само като субективно изказване, което няма резултат върху действителността. Или с други думи, то не може да повлия на вашата същина и еднаквост.

8. Приемате нещата, които не може да измененията и коригирате това, което можете

Има разлика сред песимизъмът и практичността. Ако към вас лети вихър, няма нищо, което да може да извършите, за го спрете. Когато обаче приемете този факт, може да започнете работа по смекчаването на последствията от удара.

Ако ви уволнят от работа, всеки миг, който прекарвате в отказване на действителността, забавя намирането на нови благоприятни условия за бъдещото ви развиване. За да продължите напред, би трябвало да приемете, че сте сложени пред приключен факт и да започнете да търсите нови варианти и да създадете проекти за смяна на нещата, които са под ваш надзор. Поемането на отговорност за смяната в нещата, които не харесвате, е един от главните индикатори за триумф.

Не мислете, че сте се провалили единствено тъй като някои от вас има по-добра работа, по-голяма къща или по-хубав автомобил. Истинският триумф идва от вътрешната страна.

Травис Брадбъри, създател на бестселъра „ Emotional Intelligence 2.0 “и съосновател на TalentSmart, за BusinessInsider.com
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР