Напълно наясно съм, че минималната работна заплата трябва да расте

...
Напълно наясно съм, че минималната работна заплата трябва да расте
Коментари Харесай

Бизнесдама: Ще има фалити на много фирми и хора ще останат без работа, ако се вдигне МРЗ

Напълно наясно съм, че минималната работна заплата би трябвало да пораства и у нас. тя е с най-ниските стойности в Европа. Безспорно инфлацията доста изпреварва приходите, ние през вчерашния ден си говорихме, за това че огромен % от българските жители не могат да покрият ежедневните си потребности. Това сподели пред в предаването " " Пресечна точка " по NOVA Таня Скринска.

Но истината е, че тъкмо в този миг, когато сме изправени и пред криза, и изобщо сме в такава тежка икономическа рецесия, подбудена и от войната, и освен, би трябвало да сме доста деликатни с това нещо, тъй като то може да докара до банкрути на доста компании и доста хора да останат без работа, на мнение е тя.

" Нека да не се лъжем, София не е България. Гръбнакът на българския бизнес са микро дребните и междинни предприятия, и е доста значимо да сме деликатни по какъв метод и доколко усилваме минималната заплата, тъй като може да докара до съществени сериозни  проблеми и измежду работодателите, и надлежно да се отрази на заетите – огромен % от хората да минат от осемчасов работен ден да се мине на четиричасов и работодателите да редуцират чиновници, добави Скринска.

" За огромните градове това може да не е проблем, защото хората може да се преквалифицират и да си намерят друга работа. Има региони в страната, където има едно дружество и там казусът ще е доста огромен ".

" Не имам вяра един шеф да не иска да подвига заплатите на своите чиновници, още повече, че в България все по-трудно може да се намерят експерти. Проблемът с фрагментите е голям. Но сега всички разноски се подвигат и това няма по какъв начин да не се отрази на един шеф. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР