Напълно готова е финалната версия на Плана за възстановяване и

...
Напълно готова е финалната версия на Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Напълно готова е финалната версия на Плана за възстановяване

Напълно подготвена е финалната версия на Плана за възобновяване и резистентност. Това разгласи при започване на днешното държавно съвещание министър председателят Кирил Петков, който изброи и някои от акцентите в Плана. 

На първо място, уточни той, Планът за възобновяване и резистентност подсигурява енергийната сигурност на България и се резервира цялостния потенциал на Маришкия басейн и по едно и също време с това сме напълно в границите на зеления преход. Използвахме и новаторски решения в това число акумулатори и ВЕИ-та ", добави министър председателят.

" Искам да поздравя особено и метода за обективна България. Върховенството на закона е поставено на голям фундамент и е огромен приоритет. Най-накрая имаме механизъм, който ускорява контрола върху основния прокурор и това става със арбитър, който краткотрайно ще вземе ролята на проверяващ прокурор, а по-късно ще бъде върнат като арбитър, тъй че да няма спор на ползи. Едновременно с това ще бъде направена промяна и в Антикорупционната комисия. Ще има и огромни промени в това по какъв начин се правят публичните поръчки. Както всички знаем, това беше голям проблем в предходните ръководства на България ", уточни Кирил Петков.

За " Свързана България ", добави министър председателят, вместо да имаме доста разнообразни частични планове на парче, в този заключителен проект има огромен фокус върху жп транспорта със 62 нови влака и нови градски железници ", означи той. 

За " Иновативна България " Петков уточни, че Министерството на нововъведенията и растежа, МОН и МОСВ също са включени в Плана. " Увеличаваме и общия размер на средствата към бизнеса. Слагаме специфичен акцент към новаторските и започващите компании. Така можем всички да се поздравим, че България има доста добър работещ проект и чакаме през днешния ден в края на деня или в утрешния Европейска комисия да ни го съобщи финализиран. Благодаря на всички за добре свършената работа ", сподели още Кирил Петков.

Премиерът разяснява и тематиката за българите на кораба " Царевна " в Мариупол. " Българското държавно управление и българските служби работят ежечасно и на всеки 3 часа ми дават информация какво се случва. Хората там са в положително положение, имат храна и вода за още 10 дни. Проблемът е, че има 260 метра от кораба до оградата. Там има укритие, в което към момента има бойни дейности и тази заран е имало стрелби. Това значи, че тези 260 метра не са безвредни да бъдат преминати от никой. В момента, в който този кулоар стане зелен, имаме цялостна организация българските моряци да бъдат изведени от там ", изясни Петков. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР