Напълно естественото желание на човека да прехвърли на машините голяма

...
Напълно естественото желание на човека да прехвърли на машините голяма
Коментари Харесай

Защо да инвестирате в покупката и инсталирането на електропастир?

Напълно естественото предпочитание на индивида да трансферира на машините огромна част от своите отговорности движи техническия напредък и е в основата на изобретяването на потребни машини. В отглеждането на животни и земеделието оградите вид електропастир са точно образец за напредъка. Те замениха съвсем напълно огражденията с бодлива тел, изпълнявайки ролята на доста по-ефективна преграда за домашните и дивите животни.
Защо инвестицията в електрическа ограда е оправдана?
Електрическите огради разрешават на стопаните в агро бранша да понижат своите ежедневни задължения. Докато в предишното те трябваше да следят непрекъснато пасящите си стада, то през днешния ден е изцяло задоволително да заградят пасището с . Той дава оптималната сигурност, че нито домашните животни ще изоставен зоната, нито дивите ще обхванат в нея.

Електропастирът извършва същата функционалност, която извършва и човекът-пастир. Той лимитира зона, отвън която животните не могат да минават. И в случай че единствено преди няколко години беше мъчно да се откри място откъдето да се закупи такова оборудване, то през днешния ден предлагането е повече от щедро. Можете да си купите електрическа ограда даже онлайн.

Съоръженията от този тип се продават под формата на комплект, включващ не дребен брой съставни елементи. Основен детайл е енергизаторът, който генерира електрически импулси. Друг значим подробност са проводниците, по които протича ток с високо напрежение. Проводниците могат да бъдат във тип на тел, въже, лента и така нататък Докосването до тях провокира неприятно чувство у животното, карайки го да заобикаля следващ контакт с него.

Съоръжението електропастир има преимуществото да е краткотрайно ограждение - идеално за сезонна паша. Цялата структура е е доста преносима. Съвсем елементарно е да се конфигурира на пасището (спрямо непрекъснати огради, загони, мрежи и т.н.) и да се демонтира, когато е належащо. Най-често това се постанова при пренасяне на добитъка в друга зона.

Електрическата ограда е подобаваща за паша и защита освен на добитък като бикове и крави, само че и при развъждане на дребни домашни животни и любимци като кози, овце, кучета и даже котки и птици. Естествено, за всеки вид животни равнището на напрежение в генератора на импулси се избира поотделно. Овцете са по-малко податливи на токови напрежения от коне и крави и надлежно се нуждаят от по-мощен импулсен генератор.
Окомплектовка и условия към системата
Струва си да отбележим обстоятелството, че електропастирът е по-скоро нещо като психически дресьор за животните. След известно време те привикват с обстоятелството, че когато допрян проводниците на ограждението, нещо ги удря, което за тях значи, че не е рационално да се доближават. Такъв инстикт се развива с помощта на инстинкта за самозапазване, заложен у всяко живо създание.

Импулсният генератор е основен съставен елемент на всеки електропастир, само че работната скица включва и други значими детайли като:

токови проводници;

сигнални ленти;

изолатори;

гръмоотводи;

заземяващи стълбове;

порти и други

Всеки детайл на оградата би трябвало да бъде с чудесно качество, в противоположен случай която и да е слаба връзка ще направи системата неефективна и безполезна. Най-важната част от един в действителност благонадежден предпазен периметър са проводниците.

На всички животновъдни и аграрни стопани предлагаме да закупят артикули на одобрени производители от лицензирани снабдители като . При липса на положителни механически умения, няма да е неприятно да се наеме професионален екип за създаване на оборудването.

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР