Напълно е възможно гледането на искането за отстраняване на главния

...
Напълно е възможно гледането на искането за отстраняване на главния
Коментари Харесай

Бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров: В следващите 10 дни ВСС може да отстрани главния прокурор

Напълно е допустимо гледането на настояването за премахване на основния прокурор да се развие много бързо. Висш съдебен съвет може безусловно в идващите 10 дни да отстрани главния прокурор. Това съобщи някогашният шеф на Националната разследваща служба ген. Димо Гяуров.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 292
„ Висшият правосъден съвет не може да остане в този тип изрично. Онзи господин, който е на записа, членът на Висш съдебен съвет, няма място в каквато и да е област на правораздаването, той би трябвало да бъде изхвърлен незабавно от системата и освен той “, добави Гяуров. 

По думите му цялата сага в прокуратурата е обидна и срамна за български жители. 

„ Това е вадене на кирливи ризи и разхвърляне на мръсно долни дрехи на площада. От изнесеното от господин Гешев става очевидно, че в действителност част от правосъдната система и най-много прокуратурата е изрично овладяна. Той някак, за жалост, показва, че до момента е бил част от това. Това, което той направи през вчерашния ден, би могло да се третира като предизвестие към едни хора в сянка, които до момента са дърпали конците в правосъдната система и на които той се заканва, че ще им пристигна краят “, сподели още Димо Гяуров. 

Според него е нужна конституционна промяна. 

Той разяснява и инспекциите на прокуратурата по отношение на сигнали за залоупотреба с власт от политици.

„ Това е доста неприятен знак. Не знам кой е режисьорът на тези аудиовизуални постановки в прокуратурата, само че в случай че съм на господин Гешев ще ги изгоня всички. За всички е ясно, че това е ответен жест, форма на влияние. Абсолютно неприемливо “, уточни някогашният шеф на Националната разследваща работа ген. Димо Гяуров. 

Гяуров разяснява и гърмежа до кортежа на основния прокурор. 

„ Изказаха се прекалено много версии, нямам доверие следствието на стигне до каквото и да е. Ако има ориентиран гърмеж, би трябвало да има средство за ориентиране на гърмежа. Взривът беше по този начин подложен, че да не провокира никакви тежки провали “, сподели той.

По думите не божествена интервенция е избавила, а с този гърмеж някой му е дал знак. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР