, нападнат от йеменското движение на хутите, е бил изтеглен

...
, нападнат от йеменското движение на хутите, е бил изтеглен
Коментари Харесай

Спасен горящ танкер в Червено море и предотвратена катастрофа

, атакуван от йеменското придвижване на хутите, е бил изтеглен на буксир до безвредна зона в Червено море , без да се стигне до разлив, оповестява военноморската задача на Европейски Съюз, представена от „ BBC “.

Плаващият под гръцки байрак танкер MV Sounion , пренасящ към един милион барела недопечен нефт , е бил зарязан от екипажа си, откакто е бил ударен с ракети на 21 август. По-късно бойци на хутите детонираха експлозиви на борда, което провокира няколко пожара.  На фотография, оповестена в понеделник вечерта, се вижда по какъв начин три кораба, принадлежащи на задачата на Европейски Съюз, разказана като „ частни заинтригувани страни “ , правят избавителната интервенция , предпазени от боен транспортен съд.

Дестинацията на „ Сунион “ не беше посочена, само че съгласно известията Саудитска Арабия е предложила да помогне на спасителите да разтоварят петрола .

„ Завършването на този стадий от избавителната интервенция е резултат от изчерпателен метод и тясно съдействие сред всички заинтригувани страни, ангажирани с предотвратяването на екологична злополука, която да засегне целия район “ , обявиха от интервенцията на Европейски Съюз „ Аспидес “ в платформата X.

Според Съединени американски щати възможен разлив от Сунион може да бъде съвсем четири пъти по-голям от злополуката с Exxon Valdez през 1989 година, при която бяха нечисти 2100 км от бреговата линия , откакто танкер заседна на дъното край Аляска .

Подкрепяните от Иран хути обявиха в края на август, че са се съгласили да разрешат „ Sounion “ да бъде изтеглен от Йемен, откакто са се свързали с „ няколко интернационалните страни “. Те също по този начин подчертаха, че нападението против танкера е посочило тяхната „ съвестност при насочването към всеки транспортен съд, който нарушава йеменското ембарго “ .

От ноември насам хутите неколкократно се насочиха към комерсиалното мореплаване в Червено море и Аденския залив , като потопиха два кораба, превзеха различен и предизвикаха гибелта на минимум четирима членове на екипажа. Те настояват, че работят в поддръжка на палестинците във войната сред Израел и Хамас в линията Газа . Те настояват – постоянно погрешно – че се насочват единствено към кораби, свързани с Израел, Съединени американски щати или Обединеното кралство.

Те не са били възпрени от разполагането на западни военни кораби за отбрана на комерсиалните съдове, нито от въздушните удари на Съединени американски щати и Англия по следената от тях територия в северозападен Йемен.

Израел също по този начин бомбардира Йемен в отговор на смъртоносния удар на безпилотен аероплан по Тел Авив и се закани да накара хутите да платят „ висока цена “ за ракетното нахлуване в неделя. В обособен случай в понеделник хутите обявиха, че са свалили създаден в Съединени американски щати дрон MQ-9 Reaper над йеменската провинция Дамар, и разгласиха видеозаписи, които съгласно тях демонстрират овъглените остатъци на земята. Военните на Съединени американски щати обявиха, че са осведомени с изказванието.

35 000 жертви в Газа: Хамас разкри страшната статистика на спора с Израел

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР