Нападките към правителството от ГЕРБ и ДПС се използват за

...
Нападките към правителството от ГЕРБ и ДПС се използват за
Коментари Харесай

Радан Кънев: Борисов си играе в пясъчника

" Нападките към държавното управление от ГЕРБ и Движение за права и свободи се употребяват за доста тесни партизански цели. Тази сложна управническа настройка не може да създаде градивна политика. Пречките са в един малоумен партиен нарцисизъм, който кара партиите да се надиграват на дребно равнище. Тук идва отговорността на Борисов, който е умел политик ", съобщи в предаването " Лице в лице " евродепутатът Радан Кънев.

" Борисов би трябвало да осъзнае, че като не основава градивна среда в връзките с " Продължаваме промяната – Демократична България ", дърпа стола под Мария Габриел, сподели още Кънев.

Писменото съглашение е допустимо решение, стига да не е ход от политическата игра. В момента Борисов е на пясъчника – играе си и се забавлява. Целта му е да уязви главния му политически конкурент - ПП-ДБ. Тази конкуренция е здравословна, добави евродепутатът.

Това, което стана на локалните избори, е добра, само че незадоволителна смяна. Българското общество сподели, че желае позитивна смяна, означи Радан Кънев.

В отговор на въпрос той уточни, че няма да е сюрпризиран, в случай че в кабинета има излъчени от ГЕРБ-СДС министри, защото те са най-голямата политическа мощ.

Той разяснява и одобряването от Европейската комисия на ревизирания гръцки План за възобновяване и резистентност.

Трябва да се сътвори национална рамка, при която да можем да притеглим няколко основни вложители, която да задвижат машината на нови обороти. Ако имаме такива вложители, ще бъдем измежду водачите в Европа в няколко сфери. Но няма по какъв начин да има такива вложители, без водачите на страната да са начертали национална рамка, акцентира Кънев.

Още преди целия финален мандат на Борисов България излъчваше неустойчивост и тежка корупция. Това, което се промени позитивно, е, че разпокъсаната среда в ръководството дава доста малко шансове за корист власт. Не е позитивна неналичието на единодушие по съществени цели в разпокъсаната среда, сподели още евродепутатът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР