Нападенията са в отговор на атаката на проирански милиции, които

...
Нападенията са в отговор на атаката на проирански милиции, които
Коментари Харесай

САЩ нанесоха въздушни удари в Ирак в отговор на атакуваната база Айн ал Асад

Нападенията са в отговор на офанзивата на проирански милиции, които на 20 януари изстреляха няколко ракети по военновъздушната база " Айн ал Асад " в Ирак, заяви ДПА. При офанзивата бяха ранени няколко души от американския личен състав в базата и един иракски военнослужещ.

Според районното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати въздушните удари са били нанесени по три цели на иракската милиция " Катаиб Хизбула " и други свързани с Иран групировки в Ирак.

Сред задачите са били щаб на милицията и подготвителни центрове и хранилища за снаряди, ракети и дронове, се споделя в изказване на американското командване.

Нападенията против Съединени американски щати се преглеждат като отговор на помощта им за Израел във войната му против подкрепяното от Иран палестинско ислямистко придвижване " Хамас ", отбелязва Ройтерс.

Съединени американски щати имат 900 военнослужещи в Сирия и 2500 военнослужещи в Ирак, които поучават и подкрепят локалните въоръжени сили за да бъде предотвратено възраждането на " Ислямска страна ", която през 2014 година завзе огромни елементи от двете страни, преди да бъде победена.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР