Нападенията над полицаи по време на службата им се увеличават

...
Нападенията над полицаи по време на службата им се увеличават
Коментари Харесай

МВР с изненадващ ход срещу нападенията над полицаи – обучения по самоотбрана


Нападенията над служители на реда по време на службата им се усилват през 2017 година, разгласи в четвъртък вътрешният министър Валентин Радев, отбелязвайки, че тревожната наклонност визира и други държавни чиновници, като лекарите и учителите, да вземем за пример.

Той подчертава върху тази тематика по време на постоянната си месечна конференция, наблягайки, че " ще направя всичко допустимо с сътрудниците ми тези равнища да не ги отчитаме идващия път, когато решим да приказваме за похищения над служителите на реда ".

Всъщност управлението на Министерство на вътрешните работи е решило да се бори с експанзията против чиновниците си по две посоки – осведомително и методическо. Първото бе осъществено от самия министър в четвъртък: " Да предупредим поданството и го вършим сега – това не е добра процедура, виждате протягат ръка и на лекари, на учители и така нататък Тя е обща наклонност надали не... "

Второто направление предизвика известно неразбиране измежду присъстващите публицисти, защото се припокрива напълно с професионалната характерност на служителите на реда – да опазват реда, жителите и себе си от незаконни похищения. От думите на Радев обаче стана ясно, че очевидно много от подчинените му имат потребност от наново образование по самозащита, макар че би трябвало към този момент да са минали проби, с цел да бъдат назначени на работа в Министерство на вътрешните работи.

" Нашето обвързване и това, което ние можем да създадем, е да обучим, да подчертаваме на служителите на реда тъкмо по какъв начин да употребяват, в това число оръжие, когато се самоотбраняват. Или други помощни средства, или даже без средства. Къде е границата? Много е значимо за нас тази граница да бъде ясна освен на нашите чиновници, само че преди всичко това е нашето обвързване да го създадем за тях, а по-късно да бъде обяснено и посредством вас, несъмнено, и на поданството. Да е ясно до каква степен са пълномощията. Докъде и за какво не би трябвало да се протяга ръка на държавни чиновници и в тази ситуация на Министерство на вътрешните работи ", опита се да изясни логиката на концепцията си вътрешният министър.

" Ако желаеме те да ни пазят, да се отнасят добре към нас, никой не би трябвало да си разрешава. Но настрана споделям и не инцидентно загатвам и лекари, и учители, наклонността е обща. Но моята грижа и грижата на политическото управление е Министерство на вътрешните работи и ние ще създадем нужното ", показва своята увереност Валентин Радев.

Притесненията му за способността на служителите на реда да запазят физическата си целокупност по време на работа се свързани обстоятелството, че през първите шест месеца от тази година нападенията над униформени в страната са се нараснали с 27% спрямо този интервал през 2016 година През цялата предходна година тези случаи са 284, през 2015 година са 196, а единствено през първата половина от тази година към този момент са регистрирани 176 похищения над служители на реда.

Като изключително отличаващ се в това отношение град, Радев уточни Бургас, където за първите шест месеца от т.г. е имало 37 сходни произшествия при 47 за цялата предходна година. Притеснителна за министъра е и статистиката от Плевен – 13 набези над служители на реда за първата половина от т.г. при 24 похищения за цялата 2016 година Като различен град със засилваща се експанзия против униформените, той отличи София, само че без да уточни съответни данни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР