Нападенията на Хамас“ срещу Израел са били планирани седмици по-рано

...
Нападенията на Хамас“ срещу Израел са били планирани седмици по-рано
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл: Атаката на „Хамас“ срещу Израел е планирана седмици по-рано с помощта на Иран

Нападенията на „ Хамас “ против Израел са били планувани седмици по-рано благодарение на ирански чиновници по сигурността, твърди " Уолстрийт джърнъл ", като се базира на високопоставени членове на терористичната организация, както и на близката до Иран ливанска организация " Хизбула ".

 

Иранците са " дали зелена светлина " за офанзивите по време на среща с " Хамас " в Бейрут предходната седмица.

 

Офицери от иранския Ислямски революционен гвардейски корпус (ИРГК) са работили с Хамас от август насам, с цел да възнамеряват нахлувания по въздух, суша и море.

 

По-рано представителят на " Хамас " съобщи пред Би Би Си, че организацията е била подкрепена от Иран за организирането на офанзивата.

 

Иранската задача в Организация на обединените нации обаче излезе с изказване, в което разгласи, че Техеран не е забъркан в нито едно от нападенията на ислямистката формация в Хамас в Израел, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция. " Енергичните ограничения, взети от Палестина, съставляват само и единствено законна защита против седемдеситилетната потисническа окупация и ужасни закононарушения, осъществени от нелегитимния ционистки режим ", декларира задачата.

 

Израелският президент Ицхак Херцог съобщи, че частично и Иран е отговорен за огромната офанзива на Хамас, подхваната против Израел, и добави, че войната няма да завърши бързо, съобщи ДПА.

 

" Отговорността за този непростителен грях носи освен една терористична организация, само че и ос на злото, чиято база е в Иран ", сподели президентът в послание към нацията нощес.

 

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не осъди единомислещо офанзивите.

На изключително съвещание Съединените щати и Израел приканиха за уверено наказание на палестинските ислямисти. " Има огромен брой страни, които осъдиха нападенията на „ Хамас “. Очевидно е, че не са всички ", съобщи пред кореспонденти старши американският посланик Робърт Ууд след съвещанието при закрити врата, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС. " Вероятно бихте могли да разберете коя е една от тях, без да съм споделил нищо ", сподели Ууд, като по този начин загатна за Русия.

 

Дипломати обявиха, че Съветът за сигурност не е обмислял никакво взаимно изказване, още по-малко обвързваща резолюция.

" Моето обръщение беше неотложно да се спрат сраженията и да се премине към преустановяване на огъня и към смислени договаряния, което от десетилетия се разисква от Съвета за сигурност “, съобщи съветският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя. " Това частично е резултат от нерешени проблеми ", добави той.

 

Китай, който по принцип е съдружник на Русия в Съвета за сигурност, съобщи, че ще поддържа взаимно изказване. " Ненормално е, че Съветът за сигурност не споделя нищо ", съобщи дипломат Джан Дзюн, който по-рано даде обещание китайска поддръжка за наказание на " всички набези против цивилни ".

 

Посланикът на Израел Гилад Ердан сподели фотоси на израелски цивилни, пленени от Хамас. " Това са военни закононарушения - явни, документирани военни закононарушения ", сподели Ердан. " Това невъобразимо безчовечие би трябвало да бъде наказано... Израел би трябвало да получи твърда поддръжка, с цел да се отбрани - да отбрани свободния свят ", съобщи той.

Палестинският дипломат Рияд Мансур, който съставлява единствено Палестинската автономност, съсредоточена на Западния бряг, само че не и Газа, следена от „ Хамас “, прикани Съвета за сигурност да се концентрира върху прекратяването на израелската окупация. " За страдание, историята за някои медии и политици стартира, когато са убити израелци ", сподели пратеникът.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР