Нападението с нож в австралийския град Мелбърн, при което загина

...
Нападението с нож в австралийския град Мелбърн, при което загина
Коментари Харесай

Нападението в Мелбърн е терористичен акт, обяви полицията

Нападението с нож в австралийския град Мелбърн, при което почина един човек и двама бяха ранени, се преглежда като терористичен акт, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция, цитирайки локалната полиция.
 Един човек почина, а двама са ранени след нахлуване с нож в Мелбърн (обновена)
Нападението стана в центъра на Мелбърн по време на час пик.

Полицията се отзовала на сигнал за пламнал автомобил. Според органите на реда нападателят слязъл от транспортното средство, което по-късно се запалило. Мъжът нападнал с нож отзовалите се на мястото служители на реда и е бил прострелян, а по-късно е умрял в болничното заведение. 

Преди това мъжът е нападнал с нож трима души, като един от тях е умрял. Другите двама са в болница. 

Заподозреният е родом от Сомалия. Той е прочут на полицията и казусът се преглежда като тероризъм, заяви Греъм Аштън, основен комисар на полицията в щата Виктория. Той посочи, че в автомобила на нападателя са открити бутилки с газ.

" Не считаме, че към момента има опасност, само че сигурно го преглеждаме като терористичен случай ", акцентира Аштън.

Предполагаемият нарушител е емигрирал в Австралия от Сомалия през 90-те години на предишния век. При нападението той е крещял " Аллах акбар ", оповестява ТАСС. Мерките за сигурност в региона на Мелбърн са засилени.

Отговорност за нападението пое " Ислямска страна ". 

Извършителят на интервенцията в Мелбърн беше войник на " Ислямска страна " и извърши офанзивата против жители на страни от интернационалната коалиция, разгласи групировката посредством медията си Amaq.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР