Нападението от вчера в Барселона е не толкова срещу Испания,

...
Нападението от вчера в Барселона е не толкова срещу Испания,
Коментари Харесай

Чуков: Ислямска държава удря туризма

Нападението от през вчерашния ден в Барселона е не толкоз против Испания, а въобще против туризма. Това мнение изрече арабистът Владимир Чуков в студиото на Нова телевизия.

Той разяснява тактиката и подтекста, в който попада терористичната офанзива на комерсиалната " Ла Рамбла ".

Владимир Чуков акцентира, че би трябвало да се видят фотосите от мястото на атентата. Виждат се хора, които се усещат свободни, вижте по какъв начин са облечени, по какъв начин се усещат, уточни Чуков. По думите му това е атентат въобще против западния метод на живот, офанзива на мисленето от оттатък Средиземно море. За професор Чуков не е изненада обаче нападението от през вчерашния ден, въпреки че Испания към този момент остава отвън обсега на " Ислямска страна " и въобще на джихадистите.

 Испанската полиция търси най-малко един нападател
Испанската полиция търси най-малко един нападател

Две терористични офанзива за една вечер - в Барселона и в Камбрил

Анализаторът добави няколко обстоятелството - Испания към този момент остава на втори проект в антитерористичната коалиция, за разлика да вземем за пример от Франция и Англия. Нейният контингент е доста по-малък. Малко е и хипотетичното ядро на джихадистите в Испания, още веднъж за разлика от данните на разследващите служби във Франция.

Тук Чуков подаде допустима посока за разбор - че Франция стартира да се трансформира в експортьор на джихадисти. Чуков уточни и че по информация до този миг единствената диря по документи води към Марсилия.

 Продължава издирването на двама българи в Барселона
Продължава издирването на двама българи в Барселона

Близките им не могат да се свържат с тях

Професор Чуков напомни и обстоятелството в удостоверение на тезата си, че офанзивата е ориентирана световно против туризма, а не локално към Испания, това, че преди няколко месеца " Ислямска страна " насочи предизвестие към Египет и Тунис да спрат да одобряват туристи.

Испания е топ дестинацията на европейския туризъм сега. 10 милиона туристи посещават страната и то най-вече Барселона. Чуков напомни и обстоятелството, че туристическият поток в Испания е толкоз огромен, че даже и локални хора в последните години са се възпротивили и са поискали ограничения за ограничението му.

 Светът е взаимен към жертвите на офанзивите в Испания
Светът е взаимен към жертвите на офанзивите в Испания

Франция изключва светлините на Айфеловата кула, Световният търговски център в Ню Йорк - в алено и жълто

Все отново проф. Чуков уточни, че съгласно данни на службите повече са предотвратените терористични набези, в сравнение с осъществените. " Тероризмът не е изкореняемо събитие, то може да бъде лимитирано и парирано, само че не и отстранено като опасност ", уточни специалистът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР