Нападението над секретаря на сдружението Цар Борис Трети в Охрид

...
Нападението над секретаря на сдружението Цар Борис Трети в Охрид
Коментари Харесай

Адвокатът на бияча Спасески: Баща му е спасявал давещи се български туристи в Охридското езеро

Нападението над секретаря на сдружението " Цар Борис Трети " в Охрид Християн Пендиков, не е от ненавист, твърди юристът на обвинения Илия Спасески Димитрия Цобоски. По думите му Спасески не е възпитаван в ненавист към никого, минимум към българите, тъй като татко му е бил измежду тези, които са помагали за спасяването на давещите се български туристи при случая с туристическия транспортен съд " Илинден " в Охридското езеро през 2009 година

" Той е учтив да обича всички и да не ненавижда никого. Сега помислете дали може да е ненавист, или това има политически акцент, подтекст, който е политизиран до ужасни граници, което е изключително нездравословно за цялата процедура. Това е чисто политически въпрос ", сподели юрист Димитрия Цобоски.

Той не отговори непосредствено на въпроса ще изиска ли преквалификация на обвиняването, което съгласно прокуратурата е от ненавист на етническа основа.

" Не може да се отхвърли, че Пендиков не знае кой го е блъснал откъм гърба, не знае кой го е ритал, споделя, че е бил обичай 10 минути ", сподели юристът му.

Обвинението би трябвало да бъде потвърдено от прокуратурата, добави той.

" Имаме пояснение за какво се е стигнало до сбиването и ще го кажем по време на процедурата ", сподели Цобоски.

По думите му за отбраната на обвинения наличието на Пендиков по време на правосъдния развой не е значимо, само че е реалност, че юристът му тактизира с отхвърли да даде сегашния му адрес, с цел да бъде свикан като пострадал, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес Основният съд в Охрид отсрочи за 5 април делото по обвиняване за нанасяне на тежка телесна щета от ненавист против единия от причинителите Илия Спасески,по искане на отбраната на обвинения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР