Нападението над Християн Пендиков не е нито повода, нито спусъка

...
Нападението над Християн Пендиков не е нито повода, нито спусъка
Коментари Харесай

Джамбазки: В РСМ си правят каквото си искат 

Нападението над Християн Пендиков не е нито мотива, нито спусъка за напрежението сред България и Македония, става дума за дълга поредност от възходяща експанзия, която е резултат от 70-годишно нагнетяване на антибългарска ненавист. Това сподели пред публицисти в Благоевград евродепутатът Ангел Джамбазки, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". 

Според него безразсъдно променената позиция на българския парламент във връзка с РСМ е посочила на тамошната антибългарска агитация, че " тази къща няма кучета в двора “. 

" Те започнаха да си вършат каквото си желаят – и президент, и министър - ръководител, и остарели комунистически списъки, и техните синове не престават да нагнетяват антибългарска ненавист, което виждате по какъв начин резунира – палене на български клуб, набези с автоматизирано оръжие против различен клуб ", сподели още той.

Евродепутатът акцентира, че българските клубове са открити от локални НПО-та, напревени от локални българи. 

" Аз даже не вървях на откриванията им, тъкмо затова - да не каже някой, че са свързани с България. Чувам ваши сътрудници, които са не изключително умни и неособено умни български политици, които споделят, че казусът е в имената. Не благи хора, казусът не е в имената. Ако ще да се споделяха клуб " Буболечка “ и клуб " Капинка “. Ако е български е проблем ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР