Нападението над Християн Пендиков е все едно нападение над всички

...
Нападението над Християн Пендиков е все едно нападение над всички
Коментари Харесай

Любчо Георгиевски: Нападението над Християн Пендиков е все едно нападение над всички българи

Нападението над Християн Пендиков е все едно нахлуване над всички българи, които са в Северна Македония. Не е единствено против секретаря на клуб „ Цар Борис III “, а против всички нас. Това сподели ръководителят на опожарения културен център в Битоля Любчо Георгиевски пред Нова нюз.

„ Пендиков е почтен и добър българин, който е и доброволец в „ Червен кръст “ в Охрид. Тук е всеобща нервност против българите “, заяви той. Георгиевски сподели, че в обществените мрежи има групи, в които се показват имената и адресите на българите – деятели на клубовете и се провежда побой върху тях.

Георгиевски съобщи, че ще се борят за правата на българите в Северна Македония, няма да се откажат, ще търсят правата си и равенството с другите нации в страната. „ Ние в никакъв случай няма да се отрчем от нашия народ. Искат или не, българите са факт в република Северна Македония. Ние не сме зло. Българският народ е еднакъв с всички нации, които живеят тук “, приключи Георгиевски.

Към този миг информацията за нападението на секретаря на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков е спорна. Ситуацията в Северна Македония е спокойна. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР