Нападението на Русия над Украйна е изпреварило и осуетило мащабна

...
Нападението на Русия над Украйна е изпреварило и осуетило мащабна
Коментари Харесай

Ген. Игор Конашенков: САЩ и НАТО са подготвяли щурм на Украйна в Донбас през март

Нападението на Русия над Украйна е изпреварило и осуетило огромна украинска атака в Донбас, която трябвало да стартира през март.

Това се потвърждава от секретни документи на командването на Националната армия, попаднали във притежание на съветски военни по време на " специфичната военна интервенция ", заяви формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков, представен от ТАСС.

По думите му става дума за предотвратено " нахлуване на ударни групи на украински войски против Луганската и Донецката национални републики, които не се управляват от Киев, през март тази година “.

Според представителя на съветското Министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков към момента не е известно какъв брой надълбоко са взели участие Съединени американски щати и НАТО в планирането и подготовката на интервенцията за щурмуване на Донбас от украинската войска, се споделя в известието на ТАСС.

„ Специалната военна интервенция на съветските въоръжени сили, извършена от 24 февруари, предотврати и осуети огромно нахлуване на ударни групи на украинските войски против Луганската и Донецката национални републики, които не са следени от Киев, през март т.г. година “, сподели пред публицисти генерал-майор Игор Конашенков.

По думите му, това потвърждават секретни документи на командването на Националната армия, попаднали в ръцете на съветските военнослужещи по време на специфична военна интервенция. Според Конашенков към момента не е известно какъв брой надълбоко са взели участие Съединени американски щати и НАТО в планирането и подготовката на интервенцията за щурмуване на Донбас от украинската войска.

„ Така към този момент остава неразбираем единствено един въпрос: какъв брой надълбоко управлението на Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО са били забъркани в планирането и подготовката на интервенцията за щурмуване на Донбас от украинската междуведомствена формация войски при започване на март. Всички тези, които толкоз доста ги е грижа за мира в Украйна през днешния ден ", сподели той.

" Всички тези, които толкоз доста се грижат за мира в Украйна през днешния ден ", споделя Конашенков.

Припомняме, че на 24 февруари в първия си коментар за началото на " военната интервенция " Путин съобщи пред едрия съветски бизнес: " Нямаше различен метод да защитим Русия, с изключение на да нападнем Украйна, защото предходните ни опити не дадоха резултат ".

Путин посочи, че дейностите на Русия в Донбас са подбудени от националните ѝ ползи и загрижеността за бъдещето на страната.

„ Президентът задоволително ясно формулира визията си за това какво бихме очаквали от Украйна, с цел да бъдат решени тези концептуални проблеми, проблемите с “червените линии”. Това е и неутралният статут, и отводът от разполагане на оръжия. Въпросът е дали е готово за това управлението на Украйна “, разяснява тогава говоритял Песков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР