Нападението на Русия над Украйна да бъде обявено от парламента

...
Нападението на Русия над Украйна да бъде обявено от парламента
Коментари Харесай

Фондация “Македония” поиска от парламента избиването на цивилни в Украйна да бъде обявено за геноцид

Нападението на Русия над Украйна да бъде оповестено от Народното събрание ни за военно закононарушение, а избиването на цивилно население в Мариупол, Харков, Киев и други украински градове - за геноцид над украинското общество. Предложение за гласоподаване на такава декларация от Народното събрание насочи през днешния ден Фондация “Македония” към ръководителя на Парламента Никола Минчев.

“От 24 февруари досега сме очевидци на огромна военна експанзия на Руската федерация над суверена страна и нейното общество. Република Украйна отбранява териториалната си целокупност и живота на своите жители след вероломното нахлуване на Москва. Над 3 милиона са бежанците от Украйна - дами и деца, до този миг. Организация на обединените нации чакат в идващите дни броят им да надвиши 5 милиона души. Международният углавен съд стартира следствие за военни закононарушения на съветската войска на територията на Украйна, с определение за осъществен геноцид над цивилни в градовете Харков и Мариупол. През вчерашния ден (16 март 2022 година) Съветът на Европа изключи Руската федерация като член на Съвета поради военната експанзия над Украйна”, написа Фондация " Македония” в писмото си до Никола Минчев.

“В тази връзка и предвид на това, което всекидневно виждаме, че прави съветската войска в Украйна - убийствата на хиляди цивилни, в това число деца и новородени, бомбардировки над лечебни заведения, учебни заведения и прочие, Ви молим да предложите за гласоподаване от Народното събрание на Република България декларация за оповестяване на нападението на Руската федерация като военно закононарушение и като геноцид избиването на цивилни жители и деца от съветската войска на територията на Република Украйна”, упорстват те.

“Ние от Фондация “Македония” имаме вяра, че европейското и демократично развиване на нашата татковина Република България, задължава нашето общество да осъжда военна експанзия над цивилни и деца, както и нарушаването на териториалната целокупност на суверени държави”, приключва настояването си Фондация “Македония”.

“Режимът на военнопрестъпника Путин постоянно е подкрепял антибългарския македонизъм”, безапелационни са от Фондация “Македония”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР