Нападението на Израел срещу болницата ал-Шифа в Газа донесе ужас

...
Нападението на Израел срещу болницата ал-Шифа в Газа донесе ужас
Коментари Харесай

Нападението на Израел срещу болницата ал-Шифа в Газа предизвиква „ужас и смърт“

Нападението на Израел против болничното заведение ал-Шифа в Газа донесе „ смут и гибел “ на хилядите, хванати в капан, настояват очевидци.

Израелската войска е работила брутално по време на нападението си в сряда, причинявайки принуждение и оскърбление на пациенти, личен състав и разселени хора, споделиха хора в най-голямата болница в Газа пред Al Jazeera.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Палестинските животи са толкоз значими, колкото и всеки различен човешки живот Нападението на Израел против болница ал-Шифа: Ето какво би трябвало да знаете „ Информирана взаимност “: Защо хиляди удариха Керала улици за палестинци завършек на списъка

Хиляди бяха хванати в ал-Шифа в продължение на дни, до момента в който израелските сили са съсредоточили офанзиви върху региона към комплекса, за който се твърди, че е база на Хамас. Докладите споделят, че храната и водата са били нищожни, до момента в който разлагащите се трупове са се натрупвали.

Омар Закут, чиновник на незабавното поделение в al-Shifa, сподели, че израелски бойци са „ задържали и брутално нападнали някои от мъжете, които са намерили леговище в болничното заведение “.

„ Израелските сили взеха арестуваните мъже голи и със завързани очи. [Те] не донесоха никаква помощ или доставки, те единствено донесоха смут и гибел “, сподели той, добавяйки, че армията е обкръжила всяка постройка в болничния комплекс.

„ Повече от 180 мъртви тела се утежняват и към момента лежат в двора на болничното заведение “, сподели той. „ Ситуацията е доста ужасяваща, изстрели се чуват на всички места в периметъра на болничното заведение. “


Ахмед Ел Мохалалати, хирург, сподели пред Al Jazeera от болничното заведение, че окупационната войска е вкарала танкове в болничното заведение след „ непрекъснати, нападателни изстрели, бомбардировки и офанзиви от през вчерашния ден вечерта “.

„ Времето е изцяло страшно; това е извънредно време за фамилиите, цивилните, приютили се в болничното заведение с децата си. Ужасно е за личния състав, който се грижи за пациентите си, и за самите пациенти “, сподели той.

„ Представете си, че сте в болница, където няма вода, обикновената хигиена на хората, които отиват до тоалетната, е предизвикателство. Храна и питейна вода не идват в болничното заведение към този момент шести ден и няма метод да се получи нещо в болничното заведение “, добави Ел Мохалалати.

Той сподели още, че кислородната станция не работи и като цяло личният състав не може да се грижи за пациентите си.

Хирургът изрази потрес, че „ целият свят е бил очевидец на това закононарушение и е виждал всичко, което се случва и никой не го е спрял. Никой не е споделил на всеослушание, че това не е разрешено. “

„ Къде е интернационалната общественост? Къде е интернационалната организация, която е основана да оказва помощ и поддържа здравната система във военните зони, с цел да подсигурява, че филантропичните потребности са посрещнати във военните зони по време на война? попита той.

„ Сега всички сме в постройката. Не можем даже да проверим през прозореца какво има на открито, не можем да вземем нищо за ястие или пиянство, не можем да занесем нищо на нашите пациенти и въобще не можем да се движим сред постройките “, сподели той. < /p>


Нападението против най-голямото здравно заведение в палестинския анклав пристигна след петдневни офанзиви.

Той се трансформира в център на войната на Израел в Газа, защото окупационните сили, дружно със Съединените щати, настояват, че Хамас, групата, която ръководи територията, крие боен команден център под него.

Хамас и медицинският личен състав в ал-Шифа отхвърлят обвиняванията като „ огромна неистина “.

Израел е умъртвил повече от 11 300 души в Газа във войната, която стартира на 7 октомври, откакто Хамас атакува Южен Израел. Израел твърди, че офанзивата на Хамас е умъртвила минимум 1200 души.

 INTERACTIVE_GAZA_al-Shifa_NOV15_2023 copy-1700037675

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР