Нападение със стрелба беше насочено към бар в южноафриканския град

...
Нападение със стрелба беше насочено към бар в южноафриканския град
Коментари Харесай

14 убити при стрелба в бар в Южна Африка

Нападение със пукотевица беше ориентирано към бар в южноафриканския град Совето, западно от Йоханесбург, късно в събота, убивайки 14 души и ранявайки сериозно други трима , заяви

Полицейските отчети демонстрират, че група мъже са пристигнали в микробус и са почнали да стрелят по бара , което е предиздвикало хората вътре да се опитат да избягат.

Полицейският комисар на провинция Гаутенг генерал-лейтенант Елиас Мавел сподели пред организация AP, че полицията счита, че групата е нападнала помещението от броя на патроните, открити на място.

" Можете да видите, че е употребявано висококалибрено огнестрелно оръжие и то стреля на инцидентен принцип. Можете да видите, че всеки един от тези хора се бореше да излезе от таверната ", сподели Мауела пред АП.
 Най-малко 9 убити и 60 ранени при пукотевица за Деня на независимостта в Чикаго
Най-малко 9 убити и 60 ранени при пукотевица за Деня на независимостта в Чикаго

Миналата година 19 души бяха убити и повече от 100 души бяха простреляни през дългия уикенд на Четвърти юли

Той добави, че претекстът за нападението остава незнаен . Ранените са откарани в болница Chris Hani Baragwanath.

Престъпленията с огнестрелно оръжие са постоянно срещани съгласно интернационалните стандарти в Южна Африка, като страната претърпява сходен брой смъртни случаи всяка година като дял от популацията си, както и Съединени американски щати. Освен това, в тази ситуация на Южна Африка, доста по-голям % от тези смъртни случаи са убийства и доста по-малък % са самоубийства, в сравнение с в Съединени американски щати. Общият % на убийствата в страната също е измежду най-високите в света - 33 души на 100 000 поданици през 2020 година, макар че е намалял доста през този век.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР