Нападение на двама затворници срещу служители на британския затвор със

...
Нападение на двама затворници срещу служители на британския затвор със
Коментари Харесай

Осъдени нападнаха охраната на британски затвор

Нападение на двама пандизчии против чиновници на английския затвор със непоколебим режим " Уайтмур ", източна Англия, се проверява като терористична офанзива, заяви през днешния ден английската полиция, представена от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Делото е поето от контратерористичния полицейски отдел, добавя Българска телеграфна агенция.

Вчера сутринта двама пандизчии, облечени в жилетки, имитиращи пояси с взривни субстанции, и въоръжени с " неподготвено хладно оръжие ", атакували надзирателите. Петима от тях потърпевши, само че в последна сметка съумели да пречупят съпротивата на нападателите и да ги задържат, се споделя в известието.

Петимата потърпевши са били изписани от болница през днешния ден.

Според Би Би Си единият от нападателите излежавал присъда за тероризъм. Някои медии го идентифицираха като Бръстъм Зиамани, на 24 години, наказан през 2015 година поради подготвян проект да обезглави английски боец.

През 2016 година английските управляващи оповестиха, че ще изолират радикални ислямисти в специфични отделения в затвори със непоколебим режим, с цел да лимитират опциите им да въздействат на други пандизчии, заради повишените опасения, че пандизите са плодородна почва за радикализиране на екстремисти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР