Нападателят Роналдо вкара в шестата минута на добавеното време и

...
Нападателят Роналдо вкара в шестата минута на добавеното време и
Коментари Харесай

Левски победи Апоел Беер Шева с гол дълбоко в добавеното време и ще играе плейоф за групите на ЛК

Нападателят Роналдо вкара в шестата минута на добавеното време и Левски завоюва с 2:1 против израелския Апоел (Беер Шева) на стадион " Георги Аспарухов ", с което " сините " се класираха в плейофите на европейския футболен шампионат Лига на конференциите.

Първият мач от третия квалификационен кръг в Израел приключи наедно 0:0 и всичко бе решено с огромна драма в София.

Левски сътвори няколко обстановки още в първите десетина минути, само че " сините " не съумяха да открият резултата. Уелтън стреля един път неопределено диагонално, Асен Митков изпрати друга топка в ръцете на Офир Марциано, а центриране на Патрик-Габриел Галчев мина малко над главата на непокрития Рикардиньо.

Следващото центриране на Галчев обаче бе по конец. В 15-ата минута българският национал изпрати топката към далечната греда и Уелтън я засече с глава, изпращайки я в мрежата на израелците за 1:0.

Апоел също сътвори две рискове и те бяха с българско присъединяване. Националът Йоан Стоянов, който стартира като титуляр за израелския отбор, насочи два далечни удара, които обаче бяха блокирани.

Апоел сътвори първото си чисто състояние при започване на второто полувреме. В 57-та минута Йоан Стоянов получи топката в наказателното поле, преодоля защитник на " сините " и се озова самичък против Пламен Андреев. Ударът на нападателя попадна в крайници на стража и излезе в корнер, след който игра с глава на състезател на израелците мина покрай гредата.

Апоел изравни резултата в 79-та минута посредством Йоан Стоянов, който този път бе прецизен с отдалечен удар. Пламен Андреев мазета доста рисков шут в корнер, след чието осъществяване Роналдо почисти топката на близка греда. Тя обаче попадна на волето на Стоянов, който преодоля вратаря на Левски.

Роналдо се трансформира в воин за " сините " в шестата минута на добавеното време на срещата. Левски направи контраофанзива и удар на Джавад Ел Джемили бе блокиран от бранител на Апоел. Топката обаче попадна в Роналдо, който преодоля невъзмутимо стража на гостите за крайното 2:1.

Така Левски в профил Апоел с един гол разлика и ще играе в плейофите против немския Айнтрахт Франкфурт.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР