Нападателят Пиер-Емерик Обамеянг е готов на 100 процента за утрешния

...
Нападателят Пиер-Емерик Обамеянг е готов на 100 процента за утрешния
Коментари Харесай

Шави: Обамеянг е готов на 100 процента за Наполи, Дембеле ще играе

Нападателят Пиер-Емерик Обамеянг е подготвен на 100 % за утрешния мач на Барселона против Наполи в шампионата Лига Европа, разгласи старши треньорът на каталонците Шави Ернандес на конференция през днешния ден. Габонският национал мина в Барселона предишния месец като свободен сътрудник, откакто скъса контракта си с Арсенал.

"В положително положение е, тренира доста добре в последните дни. На 100 % е подготвен. И сме щастливи, тъй като той е футболист, който прави разликата. Работи добре в пространствата сред линиите, тича доста, изясни Шави пред публицистите, когато го попитаха какво се случва с нападателя, пристигнал от Лондон.

"Щастлив съм, че в последните години показва непрекъсната форма. Много добре се вписа в групата ни, момчетата го одобряват положително. Също по този начин мога да прибавя, че е огромен експерт.

Бившият испански полузащитник отхвърли догатките на някои медии, че повече няма да употребява в домакинските мачове Усман Дембеле, откакто френският национал беше мощно и единно освиркан от публиката на стадион „ Камп Ноу “ в мача с Атлетико Мадрид.

"Дембеле ще играе без значение дали мачът е вкъщи или е посещение. В срещата с Еспаньол се показа доста добре, игра с убеденост. И го направи по метода, по който искахме от него. Така че до края на сезона си остава значима фигура в нашия тим и имам вяра, че ще ни помогне доста. Но просто е един от играчите в тима, тъй че играе тогава, когато преценим да го пуснем като титуляр, описа Шави.

Барселона отпадна още в групата в Шампионската лига, откакто беше изпреварен от Байерн Мюнхен и Бенфика Португалия. Но упоритостта на Шави е следващата година Барса да бъде още веднъж при най-хубавите.

"Разбира се, че желаеме да сме в Шампионската лига. Но това не значи, че няма да си свършим работата в Лига Европа. В последна сметка, в случай че спечелим този шампионат, ние ще си подсигуряваме и място в Шампионската лига. Това е изключителна опция за нас, изключителна мотивация. Наясно съм, че няма да бъде елементарно, тъй като и Лига Европа е мощен шампионат с доста сложни за побеждаване тимове. Не са най-хубавите в Европа, само че някои от спечелилите като Виляреал и Севиля в действителност са страхотни селекции, съобщи легендата на испанския футбол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР