Нападателят Патрик Шик стартира добре Евро 2020: неговият дубъл осигури

...
Нападателят Патрик Шик стартира добре Евро 2020: неговият дубъл осигури
Коментари Харесай

Историята на най-добрия таран от Чехия на Евро след Барош

Нападателят Патрик Шик започва добре Евро 2020: неговият дубъл обезпечи успеха на Чехия над Шотландия, вторият гол несъмнено ще бъде включен в селекцията на най-хубавите в шампионата (той простреля Дейвид Маршал от 45,5 метра - това е връх на европейско състезание по далекобойност). И във втория мач Шик се разписа в хърватската врата от дузпа.

Като цяло историята на този човек е известна на мнозина: през 2017 година той стана най-скъпият състезател в историята на Рома (те заплатиха 38 милиона евро за него), само че в Рим не се получи: 5 гола в 46 мача в Серия А. Чех напуща Италия и възобновява кариерата си в Бундеслигата, прекарвайки сезон в Лайпциг и Байер Леверкузен (общо 19 гола).

На 12-годишна възраст Шик сподели междинен пръст на татко си по време на мач - и тогава му стана по-лесно да играе. Не искаше родителите му да вървят на стадиона

Шик израства в покрайнините на Прага и стартира да играе футбол на четиригодишна възраст. За фамилията това занимание беше ненадейно: родителите имат мрежа от пекарни.

Патрик постоянно се откроявал и вкарвал доста, само че даже и при дребни неуспехи реагирал извънредно остро: пропускайки няколко пъти да вкара, той почнал да ридае на терена и треньорите трябвало да го сменят.

Поради тази сензитивност Шик не желал родителите му да вървят на мачовете му.

„ Баща ми беше спънка на пътя ми “, споделя нападателят. - Винаги е живял с играта. АВко направех нещо неправилно, той покриваше лицето си с ръце и поклащаше глава. Това ме ядосваше. "

На 12-годишна възраст Шик бил в селекцията на Спарта Прага в шампионат по мини футбол. Патрик не играел, а татко му, както нормално, извикал нещо, клатейки глава. Тогава Шик не издържал - обърнал се и посочил междинния си пръст.

Бащата се засмял.

Според фамилните мемоари майката на Патрик се навела към брачна половинка си и му прошепнала: „ Така ти се пада! “

Оттогава Шик-старши се държел непретенциозно на мачове.



„ В този миг нещо се обърна в главата ми. Много се трансформирах - спомни си Шик девет години по-късно. - Преди тази обстановка взимах всичко драговолно и тогава внезапно си помислих: „ Кой играе футбол тук? Той или аз? Разбира се, че съм аз ". Татко спря да го прави, само че от ден на ден хора се показваха с непоискани препоръки. Вече не им показвах междинния си пръст - нормално беше задоволително да се откажат. Заради тях няма да трансформира мнението си. "

Шик обича парите и не се тормози да приказва за тях

Когато Шик навърши 16 години, той подписа първия си контракт със Спарта - за 10 хиляди крони на месец (около 2500 лева). Известно време индивидът си мислил че е постигнал всичко: „ Постоянно си споделях: „ Аз съм богат човек! “

Две години по-късно парите стават още повече - заплатата на Шик е увеличена три пъти. „ Тогава си помислих: „ Сега мога да си закупувам нов iPhone всеки месец. Просто бомба! "

Но през 2015 година трябвало да отиде чартърен в Бохемианс. Шик изпаднал в незаинтересованост: „ Когато се замислих, се ядосах и си помислих: „ Какво ще стане по-късно? Ще играя ли в трета лига след една година? "

Състоянието се усложняваше от обстоятелството, че Шик не беше харесван от новите си съотборници. Проблемът е голямата заплата на 19-годишния нападател по стандартите на Бохемианс. „ Те си помислиха: ах, богат малчуган е пристигнал от Спарта. Това се усещаше, споделя Шик. - В последна сметка взех решение да им обясня по какъв начин стоят нещата и им споделих: „ Момчета, получавам 30 хиляди в Спарта. За да не ме хранят родителите ми, " Бохемия " ми заплаща още пет ".



Шик в никакъв случай не е крил, че обича парите. „ Те ме стимулират “, изясни нападателят през 2017 година - Надявам се, че след няколко години ще попадна в топ клуб, където ще ми платят още повече, което е разумно. Тази мотивация постоянно ми е пособия да играя по-добре. "

Вече две години Шик работи с ментален треньор. Работил е в Microsoft 22 години и в този момент оказва помощ на хората да се отворят.

Когато Шик не съумя в Рома, той се обърна към известния чешки ментален треньор Ян Мюлфайт - началото на съдействието беше оповестено през януари 2019 година
Мюлфайт построи впечатляваща кариера в Microsoft след 22 години (15 от тях в топ мениджмънта). През 1993 година той става маркетинг шеф на чешкия клон на компанията, след което е нараснал в изпълнителен шеф, през 2002 година Мюлфайт става вицепрезидент на EMEA (Европа, Африка и Близкия изток), а от 2007 година води договаряния с държавни организации от името на Microsoft. Върхът в кариерата на Мюлфайт в компанията е като президент на Европейската дивизия.

През 2014 година Мюлфайт напуща Microsoft и се концентрира върху менталния коучинг. „ Помагам на хората, организациите и страните да разпрострат своя капацитет “, гласи началната страница на уеб страницата му.

Мюлфайт работи настрана със спортисти: „ За тях имам един съвет: бъдете себе си и работете върху информираността. Ти си неповторим. Вижте петимата олимпийски първенци на Чехия - те не са копия. Най-добрите спортисти ценят своята уникалност. "



Според статистиката, представена от Мюлфайт, единствено 13 % от хората се радват на работа, останалите отиват за пари. Следователно идеалната картина на света е допустима единствено за 13% от популацията на света. „ Ако човек успее да осъществя своя гений и мощни страни, той става освен по-продуктивен, само че и по-щастлив “, уверен е Мюлфайт.

След подобен старт " Евро Шик " несъмнено ще бъде по-щастлив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР