Нападателят от техникума в Керч на Кримския полуостров е бил

...
Нападателят от техникума в Керч на Кримския полуостров е бил
Коментари Харесай

Нападателят от Керч бил саможив, със среден успех

Нападателят от техникума в Керч на Кримския полуостров е бил мирен и необщителен юноша, нямал другари и прекарвал множеството време пред компютъра, в учението реализирал междинен триумф, пишат съветски медии, цитирайки родственици и познати. Те настояват, че Владислав Росляков (18 г.) не е провявал настъпателност и са сюрпризирани от действието му.

В сряда той нахлу в техникума, в който учи, откри безразборна пукотевица и взриви бомба, след което се самоуби. Вчера жертвите му набъбнаха на 21, откакто 16-годишно момиче умря на борда на медицински хеликоптер, който трябвало да я откара в столицата Симферопол. Ранените са над 50, седем от които са в извънредно тежко положение. На някои потърпевши са били ампутирани долни крака, повредени от железни предмети в бомбата.

Подбудите на нападателя още не са ясни. Версиите, които се завъртяха, са, че е бил обиден от любовен проблем, или че е изпитвал ненавист към преподаватели и съученици. Бащата на Владислав е неработоспособен, били разграничени с майка му, която е санитарка в клиника и почитател на сектата “Свидетели на Йехова ”.

Имал позволение за оръжие, а пушката, с която стреля в техникума, била негова. Разследващите подозират, че не е работил самичък и търсят възможни съучастници, както и ревизират дали не е поддържал връзка с екстремисти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР