Нападателят от Крайстчърч е бил в България през ноември 2018

...
Нападателят от Крайстчърч е бил в България през ноември 2018
Коментари Харесай

Нападателят от Нова Зеландия бил в България през ноември 2018 г.

Нападателят от Крайстчърч е бил в България през ноември 2018 година, а по-късно е посетил други балкански страни. Това стана ясно след съвещанието на премиера Бойко Борисов с ръководителите на спецслужбите и прокуратурата във връзка българската диря в офанзивата в Нова Зеландия, при която починаха 49 души.
 Борисов събира шефовете на спецслужбите поради българската диря в атентата в Нова Зеландия  Извергът, избил 49 мюсюлмани в Нова Зеландия, отмъщавал и за Шипка и Булаир
Нападателят Брентън Тарант разгласи, че с офанзивата отмъщавал на мюсюлманите за редица атентати по света и исторически събития с вековна отминалост, като измежду посочените от него зверства на мюсюлманите са и боевете при връх Шипка през 1877 година и борбата при Булаир през 1913 година

Тарант е обиколил много градове у нас, измежду които София и Пловдив. Бил е в България между 9 и 15 ноември 2018 година, като е влезнал в страната през летище София с полет от Дубай, заяви основният прокурор Сотир Цацаров.

На 10 ноември той е наел автомобил и е посетил Дряново, Плевен, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Бачково, Банско.

На 15 ноември е отпътувал за Букурещ, където е наел още веднъж автомобил, с който е пътувал до Унгария. Проверяват се кредитни карти, с цел да се ревизира цялостният маршрут на стрелеца.

Нямаме друга информация, като се изключи че е идвал на туризъм. Очаква се спомагателна информация от партньорски служби и от новозеландските управляващи, с цел да бъде продължено следствието на визитата на Тарант у нас, добави вътрешния министър Младен Маринов.

Няма данни за терористична активност и връзки у нас, акцентира Цацаров.

По думите му Тарант е посетил Балканския район и през 2016 година Тогава той е пътувал с рейс до Сърбия, Черна гора, Босна и Хърватска.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР