Нападателят на Ювентус Мойс Кийн ще стане играч на Евертън

...
Нападателят на Ювентус Мойс Кийн ще стане играч на Евертън
Коментари Харесай

Мойс Кийн подписва с Евертън този уикенд

Нападателят на Ювентус Мойс Кийн ще стане състезател на Евертън през този уикенд. Очаква се той да пътува за Ливърпул в събота сутринта, с цел да мине медицински прегледи и да подпише с “Карамелите”. Юве ще получи 30 милиона евро плюс още 10 като спомагателни бонуси за правата на надарения футболист, който пък той ще подпише контракт за 5 години със заплата от 3 милиона евро на сезон.

В последна сметка двата клуба се схванаха в контракта да няма уговорка за назад откупуване от страна на Ювентус. Все отново “Старата госпожа” ще има преимущество при възможна бъдеща продажба на Кийн, в случай че изпрати същата оферта като другия евентуален купвач.

19-годишният Кийн е артикул на школата на торинци и през предишния сезон сподели, че има сериозен капацитет. Той към този момент е национал на Италия, като има два гола в три публични мача. Договорът му обаче изтича следващата година и това е повода от Юве да се съгласят да го продадат.

Кийн пък е податлив да поеме в посока “Гудисън Парк”, където ще има повече опция за изява, в сравнение с в състава на “Старата госпожа”, където мъчно съумява да пробие при сериозната конкуренция в офанзива. Така той се надява да си завоюва място в състава на Италия за Евро 2020.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР