Нападателят на Винисиус Жуниор нарече Ла Лига и Испания расистки,

...
Нападателят на Винисиус Жуниор нарече Ла Лига и Испания расистки,
Коментари Харесай

Футболист на "Реал" нарече Ла Лига и Испания расистки след скандален мач

Нападателят на Винисиус Жуниор назова Ла Лига и Испания расистки, откакто получи обиди на расова основа от трибуните по време на неделния мач с " Валенсия ", изгубен с 0:1.

Привърженици на домакините на " Местая " станаха причина за прекъсване на срещата за 10 минути.

През втората част Винисиус получи червен картон поради удар в лицето на Уго Дуро от " Валенсия ".

" Това не беше нито първият път, нито вторият, нито третият. Расизмът е нещо обикновено в Ла Лига. Първенството го счита за обикновено, федерацията също. Те не се борят с това, а го насърчават ", написа Винисиус в " Туитър ".

" Шампионатът, който в миналото принадлежеше на Роналдиньо, Роналдо, Кристиано Роналдп и Меси, през днешния ден принадлежи на расистите ", добави бразилецът.

" Една красива нация, която ме посрещна и която обичам, само че която одобри да изнася в света облика на расистка страна. Съжалявам за тези испанци, които не са съгласни с това, само че през днешния ден в Бразилия Испания е известна като страна на расистите. Аз съм мощен и ще извървя целия път против расистите. Дори да е надалеч отсам ", написа още играчът на " Реал ".

Ла Лига разгласи, че ще изиска всички фотоси и видеозаписи, с цел да организира следствие.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас отговори на мненията на Винисиус, като го помоли да бъде по-информиран за това какво може да се направи в случаи на расизъм.

" Тъй като тези, които би трябвало да ти обяснят какво е това и какво може да направи Ла Лига в случаи на расизъм, се опитахме да ти разбираем сами, само че ти не се появи на нито една от двете контрактувани дати, които самичък изиска ", съобщи Тебас в " Туитър ", обръщайки се към Винисиус.

" Преди да критикувате и клеветите ЛаЛига, би трябвало да се информирате вярно. Не се оставяй да бъдеш манипулиран и се увери, че разбираш компетенциите на другия и работата, която вършим дружно ".

Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва изрази поддръжката си за играча и прикани Световната футболна централа (ФИФА) да спре расизма във футбола.

" Бих желал да изразя своята взаимност с нашия бразилски състезател, едно оскъдно момче, което съумя в живота и евентуално се трансформира в един от най-хубавите играчи в света, сигурно най-хубавият в Реал Мадрид. А той е нападан на всеки стадион, на който играе ", съобщи той на конференция.

Треньорът на " Реал " Карло Анчелоти също се изрече против случая в обществените мрежи.

" Днес беше печален ден на " Местая ", където група почитатели демонстрираха най-лошата си версия. Време е да спрем да приказваме и да действаме уверено. Расизмът няма място нито във футбола, нито в обществото ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР