Нападателят на Уелс Тайлър Робъртс се надява да няма расистки

...
Нападателят на Уелс Тайлър Робъртс се надява да няма расистки
Коментари Харесай

Футболист на Уелс вярва, че няма да има расистки скандали по време на мача с България

Нападателят на Уелс Тайлър Робъртс се надява да няма расистки викания от страна на българите в днешния мач от Лигата на нациите. Футболистът на призна това в изявление за ББС, като съобщи, че такива неща към този момент не би трябвало да се случват по терените.

" Надавам се, че има ограничавания и нещата са обезпечени, с цел да се предотвратят подобен вид неща. Това е нещо, което към момента съществува в играта тук и там, само че аз съм заобиколен от верните хора, които да ме окуражават в такива обстановки ".

Напомняме, че в края на 2019-та различен тим от Острова, този на Англия, разгроми България с 6:0, а мачът бе преустановяван на два пъти поради расистки викания от страна на почитателите. Именно заради тази причина са и опасенията на Робъртс, който обаче се надява въпреки всичко да няма още веднъж такива произшествия: " Във всички типове на футбола - този на национално и клубно равнище - към момента има стъпки, които би трябвало да се създадат и неща, които би трябвало да се случат ".

hopes there will be no cases of racism when Wales return to playing in front of a crowd in Bulgaria for Wednesday's Nations League match.

There could be up to 13,200 fans.

— BBC Sport (@BBCSport)
" Очевидно придвижването " Животът на чернокожите има значение " и неща от този вид помогнаха, само че към момента чувствам, че сме малко надалеч от това, което би трябвало да бъде. Независимо от това на какъв брой си години всеки се надява такива неща да не се случват. Искам да съм част от хората, които оказват помощ нещата да се подобрят ", приключи уелският нападател.

Срещата сред България и Уелс е довечера от 21:45 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР