Нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе може да премине в Манчестър

...
Нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе може да премине в Манчестър
Коментари Харесай

На Острова: Манчестър Юнайтед иска Мбапе вместо Роналдо

Нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе може да премине в Манчестър Юнайтед, с цел да размени Кристиано Роналдо, твърди „ Mirror “.

Според източника „ алените дяволи “  са възнамерявали солидна оферта за идващото лято, когато изтича договорът на Роналдо с клуба. Скорошно изявление с португалеца обаче може да накара британския отбор да форсира трансферния развой. Манчестър Юнайтед има задоволително финансова мощност, с цел да заплати на 23-годишния французин 150 милиона лири, както и да му дава по 500 000 лири на седмица - същата сума, която получава и 37-годишният португалец.

В изявление с журналиста Пиърс Морган Роналдо сподели, че не почита Тен Хаг и също се усеща предаден. Португалската звезда и сътрудникът му Жорже Мендеш са провели предварителни договаряния за възможното му прекосяване в Байерн Мюнхен, само че баварците нямат интерес към нападателя, оповестяват в Германия.

Мбапе е в ПСЖ от юли 2018 година и има 237 мача за френския клуб, като означи 190 гола и направи 93 асистенции, а съгласно медиите на Острова авариен вид за офанзивата на „ алените дяволи “ е Виктор Осимен. От „ Олд Трафорд “ ще договарят с Наполи за нигериеца още през януари, когато се чака да напусне Роналдо, с цел да са наясно с вариантите си през лятото.

Междувременно журналистът на „ Sky “ Флориан Плетенберг написа, че Пари Сен Жермен обмисля опцията да вземе Кристиано през зимния трансферен прозорец. Въпреки това спортният шеф на парижани Луис Кампос има терзания по отношение на вероятно идване на своя съотечественик на „ Парк де Пренс “.

Посочените аргументи са две – съставът на френския първенец би трябвало да се понижи, а също по този начин и да бъде по-млад, като за задачата през лятото бяха привлечени футболисти под 30-годишна възраст. Втората причина е, че в клуба не желаят заплатите да скочат още повече, защото Роналдо взима по към 500 хиляди паунда на седмица в Юнайтед.

Платенберг добавя, че Челси и родният клуб на Кристиано – Спортинг Лисабон, също са вероятни дестинации пред петкратния притежател на „ Златната топка “, само че и двата клуба към момента се двоумят по отношение на възможен трансфер на Роналдо.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР