Нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе е получил цели 10 гласа

...
Нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе е получил цели 10 гласа
Коментари Харесай

Нападател на ПСЖ получил 10 гласа на президентските избори във Франция

Нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе е получил цели 10 гласа в балотажа за президент на Франция в неделя. Както е известно, до втория тур доближиха единствено двама претенденти – актуалният главнокомандващ Еманюел Макрон и Марин льо Пен, а вотът бе спечелел от досегашния държавен глава Макрон с 18 768 639 гласа.

И 10-те гласа за Мбапе идват от комуна Талне, където живеят 400 души. Техният глас бе регистриран като недействителен, защото не бе даден за нито един от двамата претенденти.

Отделно от това, на първия тур гласове получи неговият съотборник в националния тим на “петлите” –.

Връзката сред Макрон и Мбапе съществува от много време. Президентът постоянно приказва за спорт, а в последно време и за самия Килиан.

През юни предходната година Макрон се изрече ласкаво за уменията на Мбапе и разсъждаваше върху връзката му с ПСЖ:

“Смятам, че е значимо Мбапе да остане в ПСЖ. Важно е за клуба, значимо е за Лига 1. Но аз в никакъв случай няма да окажа напън върху който и да е състезател по подобен въпрос. Това си е персонално решение на футболиста и аз почитам правото му на избор. Килиан провокира възхищението на милиони французи. Той е изумително талантлив като футболист, неговите физически и механически качества поразяват. Той има черти, присъщи на най-великите. И аз като някогашен несъвършен състезател, приказвам за това с изключително удивление. У него има потресаваща вътрешен глас – като на Платини и Зидан. Така че това е един огромен състезател “,каза тогава той.

Известно е, че след отпадането на Франция на 1/8-финалите на Евро 2020 от Швейцария, където международният първенец пропусна решителната дузпа, президентът написа специфичен SMS за поддръжка към 22-годишния футболист.

През септември “Марка” заяви, че Макрон е опитал да повлияе на решението на Мбапе за контракта му с ПСЖ (въпреки обещанията, че в никакъв случай няма да го направи). По информация на източника на изданието нападателят е получил персонално известие от политика.

През октомври Макрон събра националите за присъединяване в благотворителен мач за събирането на средства за лечебните заведения в Париж и във Франция, където взе участие и Мбапе и там двамата може би са общували още веднъж.

През февруари 2022 “Ел Мундо” писа, че е имало опит за увещание на Мбапе да продължи договора си с Пари Сен Жермен точно от Макрон и от някогашния президент на Франция Никола Саркози.

През април френското издание RTL оповестява, че Макрон регулярно приказва с нападателя за футбол, а и освен на тази тематика. Отбелязва се, че общуването сред двамата почнало през 2018 година, с помощта на приятното усещане, което младият тогава Килиан оставил у Еманюел по време на приема в Елисейския замък след златните медали на Франция от международното състезание.

“Трябва да се борим Мбапе да остане в шампионата на Франция, тъй като това е необикновен играч”, продължава да твърди президентът.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР