Нападателят на председателя на сдружението на българите Шемето в Струга

...
Нападателят на председателя на сдружението на българите Шемето в Струга
Коментари Харесай

Задържаха нападателя на бития българин в РСМ

Нападателят на ръководителя на сдружението на българите " Шемето " в Струга Бекир Кадриески е открит и арестуван. Това заяви македонският вътрешен министър Оливер Спасовски, представен от Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че са били подхванати бяха бързи и ефикасни дейности, взети са показания от очевидци и казусът към този момент е обяснен.

Спасовски добави, че прокуратурата е осведомена и след събирането на всички доказателствени материали ще бъдат импортирани наказателни искове.

Кадриески е бил обиждан и физически Посолството ни в Република Северна Македония и генералното консулство в Битоля наблюдават случая, а консулът от Битоля отиде на място в Струга.

Телевизия " Сител " осведоми, базирайки се на правосъдни източници в Струга, че става дума за нарушение на публичния ред с свада и крясъци. Н ападателят самичък отишъл в полицията, където е отрекъл да е удрял Кадриески и е обяснил, че двамата имали сметки за споразумяване от по-рано.
 Социалистите желаят реакция след побоя над българин в РСМ
Социалистите желаят реакция след побоя над българин в РСМ

От Българска социалистическа партия изляха възмуштението с в декларация, желаят такава и от името на Народното събрание

Днес Бекир Кадриески беше пуснат за домашно лекуване. От болничното заведение в Струга, където беше признат, показват, че направените му подробни проучвания са посочили, че той няма съществени пострадвания. Кадриески обаче бил мощно смутен и са му дадени успокоителни.

Припомняме, това е следващият случай на принуждение над българин в РСМ.

Секретарят на съдружие " Цар Борис Трети " в Охрид Християн Пендиков в македонския град на 19 януари, а ден по-късно беше превозен с държавния аероплан " Фалкон " за лекуване в България. Пендиков беше признат във ВМА, където беше опериран поради счупена челюст. От 10 май

Преди това имаше и за която и до през днешния ден няма арестувани и търсени от органите на реда. Преди няколко месеца управляващите в Скопие одобриха закон, с който в страната, а против техните ръководители бяха повдигнати обвинявания.
 Джамбазки: Брюксел се прави, че не вижда насилието и дискриминирането над българите в РСМ
Джамбазки: Брюксел се прави, че не вижда насилието и дискриминирането над българите в РСМ

Евродепутатът алармира Европейска комисия и ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола за побоя в Струга
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР