Нападателят на Митко - продавача на чорапи от пловдивския квартал

...
Нападателят на Митко - продавача на чорапи от пловдивския квартал
Коментари Харесай

Заловиха нападателя на Митко от Капана

Нападателят на Митко - продавача на чорапи от пловдивския квартал " Капана ", е арестуван за 24 часа, оповестиха от прокуратурата. 45-годишният мъж се укриваше до този миг.

Ивайло Пенов е арестуван от служители на реда на четвърто районно ръководство малко преди 20 часа.

Акцията по издирването Ивайло Пенов продължи два дни, откакто през вчерашния ден в обществените мрежи бяха разпространяване фрагменти, на които се вижда по какъв начин протяга ръка на продавачa, прочут като талисмана на " Капана ".

Пред Българска национална телевизия Митко описа, че се скарали поради чадър, който взел от него преди месец и още не го бил върнал.

" Чорапите почна да ми ги хвърля и на главата почна да ме удари, носа, но нищо ми няма ", споделя Митко.

Заради абсурда за втори следващ ден пловдивчани стачкуваха в поддръжка на Митко. И през днешния ден десетки хора оставяха мръсните си чорапи пред заведението в " Капана ", благосъстоятелност на посочения за негов нападател.

" Очакваме да се изнесе от Пловдив да не стъпва повече и прокуратурата да си свърши работата и да има санкции, а не да му се размине ", сподели Георги Прокопиев.

Предстои Районната прокуратура в Пловдив да вземе отношение по отношение на наказателната отговорност на арестувания мъж. Адвокати на митинга обаче обявиха, че при доказване на виновност, нападателят може да бъде осъден с отнемане от независимост до три години.

" Това е типично за хулиганството, човек, който не зачита порядките в обществото, да протяга ръка по този метод на един човек, който е тръгнал да изкара някой лев и то по почтен метод ", сподели юристът от Пловдивската адвокатска гилдия Спас Паров.

" Купувала съм си чорапи доста пъти от него, нямам визия какво ще се случи, знам единствено че прокуратурата се е самосезирала и оттук насетне се надяваме на съответни дейности ", сподели Ванеса Митрова.

Протестите в поддръжка на Митко не престават и в неделя.

Репортер: Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР