Нападателят на МиланЗлатан Ибрахимович заяви, че е щяло да бъде

...
Нападателят на МиланЗлатан Ибрахимович заяви, че е щяло да бъде
Коментари Харесай

Ибрахимович разкри защо не се отказа от футбола след края на миналия сезон

Нападателят на МиланЗлатан Ибрахимович съобщи, че е щяло да бъде прекомерно елементарно да се откаже от футбола незабавно след предишния сезон, когато завоюва купата на Италия с “росонерите ”. След края на шампионската акция той се подложи на интервенция на коляното, която го извади от игра за 8 месеца, само че все пак 41-годишният футболист избра да продължи кариерата си.

“Да напусна Милан след извоюваната титила щеше да бъде прекомерно елементарно. Това не е край, който щеше да ми приляга. Тук съм, с цел да върша разликата. В противоположен случай нямаше да бъда тук. Не желая да приказвам за моята възраст. Имам доста за доказване, с цел да опровергая тези, които си мислеха, че към този момент съм завършил. Претърпях три интервенции за 14 месеца, само че имаше миг, в който коляното ми не се подобряваше. Не можех да видя светлината в края на тунела, само че, за благополучие, нещата се усъвършенстваха. Никога не се отхвърлям. Предизвикателствата ми дават адреналин ”, разяснява Ибрахимович на конференция по време на лагер-сбора на националния тим на Швеция.

“Вие, публицистите, също ми помогнахте при започване на кариерата ми. Когато бях млад, вие пишехте, че бях друг, тесногръд и създаващ проблеми. Вие ми помогнахте по моя път. Бях прочут за това, че съм най-възрастният голмайстор в Серия " А ", само че аз не желая да усъвършенствам върхове, тъй като съм остарял, а тъй като съм себе си. Вчера вечерях със съотборниците ми в националния тим и им споделих: “Мислите, че съм малоумен? Какво върша тук на моята възраст? Но ще видите, че времето лети, и когато наближите 40 години, ще изпитате боязън да се оттеглите от футбола. Почти ще се паникьосате, тъй че се наслаждавайте на това, което имате в този момент ” ”, добави той.
 Златан Ибрахимович получи повиквателна за националния тим на Швеция след година неявяване Златан Ибрахимович получи повиквателна за националния тим на Швеция след година неявяване
Златан също по този начин приказва за опцията да играе за Швеция на Евро 2024. “Твърде рано е да се каже. Опитвам се да пребивавам ден за ден в сегашното, макар че аз съм всичко - минало, настояще и бъдеще. Имам доста оферти, само че не желая да мисля за това. Виждам себе си като футболист. Всички ме питат по какъв начин се усещам, само че би трябвало да попитате 20-годишни футболисти какво мислят за това, че към момента играя с тях ”, приключи ветеранът.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР