Нападателят на Милан Рафаел Леао може да си отдъхне, след

...
Нападателят на Милан Рафаел Леао може да си отдъхне, след
Коментари Харесай

Футболист на Милан спечели дело, което можеше да съсипе живота му

Нападателят на Милан Рафаел Леао може да си отдъхне, откакто към този момент не дължи 16,5 млн. евро на родния си клуб Спортинг (Лисабон). Това реши Спортният трибунал по делото на португалеца.

В края на сезон 2017/18 Леао разтрогна контракта си с “лъвовете ”, откакто ултраси на клуба нападнаха и биха част от играчите. Веднага по-късно той подписа с Лил като свободен сътрудник. От Спортинг обаче настояват, че контрактът не е бил преустановен по взаимно единодушие и по тази причина заведоха дело против португалския национал и го завоюваха на първа инстанция, което означаваше, че играчът им дължи 16,5 млн. Затова футболистът апелира пред Апелативния съд, където обаче потвърдиха решението.

Португалският клуб даже претендираше за цялата сума по откупната уговорка, която е била заложена в контракта сред двете страни - 40 млн. евро.
 Рафаел Леао, Спортинг
Леао обаче не се отхвърли и отнесе разногласието пред Спортния трибунал, откъдето го освободиха от отговорност, само че пък задължиха Лил да заплати на Спортинг 20 млн. евро плюс лихви.

Милан не е забъркан по никакъв метод с този случай.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР