Нападателят на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо не се е отказал

...
Нападателят на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо не се е отказал
Коментари Харесай

Роналдо ще прави нов опит да напусне Ман Юнайтед през зимата

Нападателят на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо не се е отказал от концепцията да напусне клуба. Той искаше да стори това още през лятото, само че по този начин и не съумя да си откри нов клуб. Сега 37-годишният футболист ще направи нов опит да си тръгне от " Олд Трафорд " през зимния трансферен прозорец, твърди " Сън ", базирайки се на вътрешна информация от клуба.

Желанието на Роналдо е да отиде в клуб, с който да играе в Шампионската лига. Голямата му заплата обаче отхвърли няколко претенденти за подписа му. Португалецът не се усеща благополучен на " Олд Трафорд " и продължава да се надява да успее да си откри нов тим през зимата.

Нападателят все по-често стартира да остава на аварийна пейка, а тимът стартира да се показва по-добре в негово неявяване. Той има на сметката си 7 мача от началото на сезона, само че единствено в 2 от тях бе титуляр и към момента не е отбелязал нито един гол.

" Всички играчи бяха разчувствани, когато Роналдо се завърна в клуба предишния сезон, само че в този момент са му ядосани, че не се яви за подготовката. Мениджърът вложи много старания, с цел да даде детайлна информация на тима за това какво желае да вършат и по какъв начин желае да играят. Роналдо не е осведомен с това и разчита на инстинкта си, само че това не работи в схемата на Тен Хаг. Той постоянно желае топката прекомерно рано в хода на офанзивата, връща се прекомерно обратно, с цел да играе с нея, а това значи, че когато има бърза офанзива по крилата, няма към кого да бъде пратено центрирането. Тен Хаг и останалите играчи правят оценка високо класата на Роналдо, само че се вижда, че през този сезон триумфите идват от следването на тактическите указания, а не от самостоятелните качества. Роналдо все по-често ще остава на пейката занапед и ще би трябвало да свикне да бележи доста по-малко голове, тъй като ще влиза в края на мачовете, когато мениджърът е направил промените си и тимът към този момент не играе толкоз атакуващо. Той би трябвало да разбере, че единственият метод да си върне титулярното място е, в случай че успее да се нагоди към тактиката на Тен Хаг ", разкриват източниците от клуба пред " Сън ".

Договорът на Роналдо е до лятото на 2023 година. В него има заложена и алтернатива за удължаването му с още един сезон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР