Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов говори за предаването на DIEMA

...
Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов говори за предаването на DIEMA
Коментари Харесай

Десподов: Клубовете в България трябва да взимат пример от Лудогорец

Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов приказва за предаването на DIEMA SPORT “Домът на футбола “. Той приказва за настоящите тематики в отбора и за представянето на тима в Европа.

“Много значима победа. Всички знаят, че ЦСКА е главният съперник на Лудогрец за купата. Мисля, че триумфът беше значим за нас, с цел да се успокоим. Преди това имахме два отрицателни резултати и беше значимо. Отборът може още доста и можем още доста. Но би трябвало да отбележим, че ни липсваха и доста съществени играчи. Хората, които бяха на терена се оправиха доста добре. Тимът има огромен капацитет, оправиха се добре и спечелихме. Не би трябвало да се задоволяваме единствено с тази победа и има още мачове, които би трябвало да вземем до края на полусезона. На всяка цена са и не би трябвало да бъркаме “, съобщи Десподов.

„ Не желая да разясня ЦСКА. Трябва да гледаме играта на нашия тим. Като цяло спадна формата на Лудогорец в последните мачове. Това може да се дължи и на многото контузени. Липсват доста съществени фигури. Нямаме положителни резултати и в Европа, за което не е удовлетворен никой в тима. Не би трябвало да се фокусираме единствено за мача с ЦСКА и да го спечелим. Ако загубим три в предния дуел, се обезсмислят нещата. Трябва да гледаме мач за мач, а не да мислим за този на 20 декември. Мина една година, откогато съм в Лудогорец и щом ме посрещат по този начин от ЦСКА, си е тяхна работа. Нямам проблем да бъда обиждан и псуван. Професионалисти сме и си вършим работата на терена. Психически съм доста постоянен. В началото не ми беше прелестно, само че не съм изпадал в меланхолия. Фокусиран съм за представянето си за Лудогорец “, добави още той.

„ Много ми даде предходната година. Стахан първенец на България, взехме и Суперкупата. Изиграхме доста мощни мачове за Шампионската лига и бяхме доста покрай влизане в групите. Донесе ми доста наслада тази година. Работим доста професионално и клубът се развива на европейско равнище. Оценката ми е добре, като персонално показване “, сподели българският национал.

„ Ако кажа, че нямам предпочитание да изляза в Европа, ще излъжа. Но би трябвало да е на положително място и да преценим доста добре обстановката. Място, на което да съм благополучен и да се развъртвам още. Опитвам се да не обръщам внимание на тези неща. Научих, че когато идва трансферен прозорец стартират спекулации по медиите и стартират да ти звънят хора, които мислят, че ще те продадат еди къде си “, сподели Десподов.

„ Преценявам всяко едно предложение и по тази причина имам сътрудници, с които работя. Така са нещата, че информацията, която доближава до мен е единствено достоверна и тогава мога да преценям “, добави още той.

„ След като отпаднахме в плейофа за Шампионска лига против Малмьо, сякаш загубихме ентусиазма на тима. Бяхме на близко ходило да го изкачим и да влезем в групите. Всички мечтаехме. След това влязохме в групите на Лига Европа и не успяхме да се представим добре. Всеки от треньорското управление ще вземе верните решения и ще се представим добре идващия път “, сподели нападателят.

„ В шампионата си взехме сложните мачове. В Европа равнището е друго, това е действителността. Контузените играчи липсват доста на тима. Мисля, че с изключение на ЦСКА, Ботев Пловдив демонстрира красива игра. Бих отличили и Славия с българските момчета, само че ЦСКА е главният ни съперник. Но не би трябвало да се разясняват непрекъснато тези мачове. Не би трябвало да се нагнетява напрежение. Сега ни следва мач с Арда и по този начин “, съобщи Десподов.

„ Когато има проблем би трябвало да се изговори в съблекалнята. Клубовете в България би трябвало да взимат образец от Лудогорец. Виждам какъв брой амбициозни хора работят тук и професионално се работи. Трябва да се гледа от Лудогорец и по тази причина има толкоз огромни триумфи. Във всички има спадове, само че не би трябвало да се задълбочаваш в него “, сподели още той.

„ Не ни въздейства треньорската промяна. Генчев бе в щаба на Дамбраускас. Нямахме и доста време да се промени тактическата скица. Валдас бе уволнен преди мача с Левски и няма доста време за смяна “, съобщи Десподов.

В прикаченото видео вижте какво сподели още за националния тим нападателят на Лудогорец.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР