Нападателят на Локомотив София - Станислав Костов, даде специално интервю

...
Нападателят на Локомотив София - Станислав Костов, даде специално интервю
Коментари Харесай

Станислав Костов за Локомотив София, раздялата с Пирин и случващото се в Левски

Нападателят на Локомотив София - Станислав Костов, даде особено изявление пред Gong.bg преди гостуването на Левски. Той приказва за прехвърлянето си при " железничарите ", успеха над Славия при започване на седмицата, както и задачите на клуба до края на сезона. Костов разяснява отношението към него на някогашния му клуб Пирин, както и протичащото се на " Герена ", където се трансформира в един от огромните любимци на почитателите. 

Победихте Славия за Sesame Купа на България по трагичен метод. Какъв е коментарът ти за мача?

- Изиграхме сложен дуел. Смятам, че бяхме по-добрият тим и справедливо победихме. Имахме шанс да вкараме в 94-ата минута, само че това е част от футбола. Много сме щастливи, че продължаваме напред в шампионата.

Имате ли желан противник за полуфиналите?

- Не, който ни се падне. Ще бъдат два сложни мача. Ние сме добър тим, тъй че който и да е противник, ще играем.

Предвид това, че още един от любимците – ЦСКА, отпадна, трансформира ли този шампионат в приоритет за Локомотив София?

- Играем мач за мач. Приоритет ни е и шампионата, и Купата. Когато играеш полуфинал за Sesame Купа на България имаш малко по-голям късмет за трофей и класиране в Европа. Играем обаче и за шампионата, където ни чакат съществени мачове. Надяваме се да се представяме по-добър метод, както го вършим и до момента.

Дойде в Локомотив София в тежък миг, когато тимът беше в серия без победа, по-късно допуснахте и доста тежка загуба с 0:6 от ЦСКА 1948 вкъщи. Последваха обаче три следващи победи, две от които над Славия. Това ли беше най-хубавият метод за опрощение към почитателите? Това ли е лицето, което Локомотив би трябвало да демонстрира?

- Тази загуба беше много тежка за нас. Ако би трябвало да съм почтен, не заслужавахме по този начин да загубим. Направихме срамно леке в историята на клуба. След това показахме темперамент, показахме, че в тази съблекалня има мъже и футболисти, които са подготвени на всичко. Направихме три следващи победи, което във футбола сега е много мъчно. Забравихме за този мач с ЦСКА 1948 и гледаме единствено напред. След тези три победи самочувствието при нас е приповдигнато, само че сме стъпили крепко на земята. Тренираме интензивно и се гледаме мач за мач. Искаме победа във всеки мач.

Как се стигна до прехвърлянето ти в Локомотив?

- Обадиха ми се и бързо се разбрахме. Не се и замислих доста, когато ми се обадиха. Много съм благополучен, че съм в Локомотив София. Ако зависи от мен бих останал още дълго време. Всички в тима е ужасно, в последно време имаме положителни резултати. Локомотив София е съвършено място за всеки един български футболист.

Чувстваш ли се към този момент на 100% подготвен физически, защото тренираше независимо преди да се присъединиш към „ железничарите ”?

- Мисля, че към този момент се усещам доста добре. Всички в клуба доста ми оказват помощ – и треньори, и футболисти, и господин Иван Василев. Смятам, че стартирам бавно да възстановявам най-хубавата си форма. Има още какво да се желае. Определено това, че целият декември и януари упражнявах независимо с Николай Бодуров ми се е отразило. Мисля, че след всеки един мач се усещам все по-добре и по-добре.

Раздели се по противен метод с родния ти тим Пирин Благоевград. Остана ли в теб горчилка от отношението на треньор и управление на клуба?

- Да, несъмнено, че остана горчилка. Дойде един човек, който реши да ни изгони като кучета от нашия дом. Не единствено аз, а и други момчета, много пъти правихме взаимни отстъпки в името на клуба, намалявахме заплатите си. Винаги сме били от употребява на клуба, проявявали сме схващане. Аз, Бодуров и Юлиан Попев имахме опция да осъдим клуба един милион пъти, само че не го направихме. Ако го бяхме създали, в този момент на Пирин щеше да му е доста по-тежко. В един миг пристигна един треньор (б.а. Христо Янев) и реши да ни изгони. Не знам за какво се реши тъкмо градските момчета да изгонят. Христо Янев да ни изгони. Не получихме поддръжка от никого. Това би трябвало да се знае – нито почитателите ни поддържаха, нито управлението. Явно Христо Янев има огромна власт, с цел да взема решение такива неща. В последна сметка, когато в един тим е по този начин неприятно ситуацията, не считам, че играчите от града, които са дали най-вече на тима, би трябвало да бъдат отговорни.

Затворена страница ли е за теб Пирин?

- Не, не мога да кажа, че е затворена страница. Дойде един човек, който е надалеч от града, надалеч от тима и реши, че би трябвало да изгони локалните момчета. Това не значи, че Пирин е затворена страница. Аз обаче съм фокусиран върху Локомотов София. Тук е ми ужасно и Пирин няма какво да ги разясня.

Сега следва прочувствен мач за теб. Завръщаш се на „ Георги Аспарухов ”. Какво очакваш от мача с Левски?

- Tова е един специфичен стадион за мен. Винаги съм играл на драго сърце за мен. Ако треньорът реши да играя, ще съм доста благополучен. Отиваме там за победа. Ще дадем всичко от себе си и се надявам да се поздравим с крайния триумф.

Бил си и от двете страни на барикадата. Знаеш какво е да играеш на „ Герена ” като футболист на Левски, а и като съперник. Колко мъчно е да се гостува на „ Георги Аспарухов ”?

- Доста е мъчно. Изиграл съм много мачове против Левски. Левски има много мощни футболисти и е мъчно. Тук опира до темперамент. Ако имаш темперамент и самочувствие, не се поддадеш на напрежението, можеш да измъкнеш нещо от „ Герена ”.

В Локомотив София сте много футболисти, които сте играли в Левски. Ще има ли някакъв тип реваншизъм у вас?

- До момента не сме коментирали. За нас най-важният мач беше със Славия и не сме имали време да приказваме за Левски. От през днешния ден към този момент започваме да мислим за Левски. За реваншизъм не бих споделил, най-малко аз. Аз съм имал страхотни моменти в Левски и помня клуба единствено с хубаво, тъй като неприятното е обратно и изобщо не се сещам за него. Разбира се, аз и всички момчета, които сме играли в Левски, ще дадем най-хубавото от себе си, с цел да се показа Локомотив по най-хубавия метод. 

Извоювал си си мнението си да тежи, когато става дума за Левски. Какъв е коментарът ти за протичащото се в клуба и по високите етажи на клуба?

- Аз съм доста дребен, с цел да разясня тези неща. Смятам, че с цел да има мощен Левски всички би трябвало да са дружно. Точно преди мачовете с Хамрун, когато всички бяха обединени, Левски вървеше чудесно – завоюва Купата, победи и ПАОК. Може би това отпадане повлия психически на футболистите и на безусловно всички. Смятам, че Левски още веднъж се връща силата. Надявам се да има едно обединяване в името на Левски, тъй като никой не е по-голям от Левски. Ако всички гледат в една посока, Левски ще върви напред.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР