Нападателят на Локомотив (Пловдив) Ален Ожболт разкри какви са неговите

...
Нападателят на Локомотив (Пловдив) Ален Ожболт разкри какви са неговите
Коментари Харесай

Ожболт: Мечтата ми е да останем в първата шестица

Нападателят на Локомотив (Пловдив) Ален Ожболт разкри какви са неговите фантазии до края на сезона, които са свързани с тима.

„ Голът против Витоша? Очаквах да получа топката в свободното пространство и имах намерение да шутирам още с първото допиране, само че тя ми пристигна къса и трябваше да подхваща нещо друго. Поех я, обърнах я на другата страна, видях, че далечният ъгъл е празен и насочих удар. Знае, че не всеки ден можеш да отбележиш сходен гол, само че тогава имах вяра, че ще съумея и се случи “, показа Ожболт за Diema sport, в предаването “Преди кръга “.

„ Преди да дойда в Локомотив бях в австрийската Бундеслига, само че играех рядко. Разбрах, че Филип Михалевич е напуснал и отишъл в Полша и по този начин в тима е останал единствено един централен нападател. Треньорът Акрапович се свърза с мен и по този начин се озовах тук. В България е доста хубаво. Страната наподобява на Словения. Чувствам се добре в Локомотив. Разбира се с всички играчи. Ние сме като едно семейство. В тима има доста хървати, които изключително първоначално много ми помогнаха. Дойдох единствено преди два месеца, само че се усещам по този начин, като че ли съм тук отдавна “, добави нападателят.

„ А на терена най-добре се усещам на върха на офанзивата, в Борусия Дортмунд играех и ляво крило, само че моята позиция е централен нападател. “ „ Юноша съм на Домжале, това е и първият ми професионален тим. Сега в България треньор на Левски е Славиша Стоянович, който направи Домжале два пъти първенец на Словения, само че тогава бях доста дребен и не бях част от клуба, само че всички в Словения знаят, че той е доста добър треньор и изпитват голямо почитание към него. Постиженията му приказват сами за себе си “, описа той.

„ После отидох във втория тим на Борусия Дортмунд. През първата година треньор ми беше Дейвид Вагнер, който в този момент е управител на Хъдърсфийлд. При него играх доста мощно, упражнявах и с първия тим, само че след това пристигна нов треньор с разнообразни визии и започнах да се появявам по-рядко на терена и си потеглих “, продължи нападателят на Локомотив Пловдив.

„ За юношеските и младежкия народен тим на Словения имам 19 мача и 9 гола. Преди три седмици вкарах на Франция, само че с цел да попадна в мъжкия тим на моята страна би трябвало да отбележа доста голове тук в България. Вярвам, че ще съумея – това е моята фантазия. “

„ Мечтата ми за Локомотив е да останем в първата шестица в лигата, да оказа помощ с моите голове, с асистенции, с каквото мога на тима. Другата ни цел е да се класираме на край за Купата на България. Жребият ни прати Етър на четвъртфиналите, почитам ги, само че е по- добре Етър, в сравнение с Лудогорец. Наскоро играхме с тях тук, завършихме 0:0, само че ние сме по- положителният тим и имаме сили за топ 4 в този шампионат “, сподели още Ален Ожболт.
Първа лига 15 кръг, неделя 11 ноември  Славия 14:30  Локомотив (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР