Нападателят на Ливърпул Садио Мане дари близо 45 хил. евро

...
Нападателят на Ливърпул Садио Мане дари близо 45 хил. евро
Коментари Харесай

Садио Мане дари 45 хил. евро на родината си за борбата с COVID-19

Нападателят на " Ливърпул " Садио Мане подари близо 45 хиляди евро на националния комитет по битка с ковид в родината му Сенегал.

Нападателят е взел решението " непринудено, откакто видял че броят на инфектираните в Сенегал продължава да пораства ", заяви сътрудникът му.

Мане разгласява и видео в обществените мрежи, в което прикани сънародниците си да одобряват заплахата от ковид " извънредно съществено ". Също по този начин той посъветва поредните си да взимат превантивни ограничения с " дезинфектанти и миене на ръцете най-малко 30 секунди ".

Заразените от COVID-19 в Сенегал са 27, като двама към този момент са оздравели.

Властите в страната не разрешиха всички полети до страните от западна Африка и няколко страни в Европа (Франция, Белгия, Испания, Португалия и Италия ", както и до северните елементи на континента - Алжир и Тунис.

Не за първи път Мане оказва помощ финансово на родината си. Благодарение на него родното му село Бамбали има болница, учебно заведение, джамия и стадион. Той обезпечава облекла, обувки и храна за децата от неговия край.

Първенството във Висшата лига е спряно най-малко до 4 април и всички футболисти на " Ливърпул " упражняват по самостоятелни стратегии в домовете си.

bTV приканва: останетен си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР