Нападателят на Левски Уелтон бе награден като най-добър футболист в

...
Нападателят на Левски Уелтон бе награден като най-добър футболист в
Коментари Харесай

Уелтон спечели приза за най-добър футболист в България за месец септември

Нападателят на Левски Уелтон бе награден като най-хубав футболист в efbet Лига за месец септември съгласно InStat Index.

25-годишният бразилец заслужи статуетката в обичайна ранглиста, която се провежда за пети следващ сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ) в съдействие с ИнСтат - една от най-големите компании за футболни разбори и статистика.

Уелтон натрупа InStat Index 272. Той изпревари други двама нападатели – съотборниците от Лудогорец Спас Делев и Кирил Десподов. Делев остана втори с показател 268, а Десподов се подрежда след него с 265.

Това е първа победа за Уелтон и първа за футболист на Левски в авторитетната ранглиста от 30 месеца насам. За последно състезател на " сините " бе награждаван за номер 1 съгласно InStat през март 2020 година, когато победител стана Холмар Ейолфсон. Той печели общо два пъти месечната ранглиста, а Иван Горанов и Станислав Костов са другите футболисти на Левски, вдигали в предишното статуетката.

За победител се афишира футболистът с най-голям InStat Index, който се дефинира посредством формула на основа дейностите на играча - голове, асистенции, акуратност на подавания, сполучливи единоборства и други индикатори. Процентът на сполучливи дейности усилва показателя, като върху него оказва въздействие и равнището на съперника в мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР