Нападателят на журналистката от руската радиостанция "Ехото на Москва" Татяна

...
Нападателят на журналистката от руската радиостанция "Ехото на Москва" Татяна
Коментари Харесай

Нападателят на руската журналистка имал двойно гражданство

Нападателят на журналистката от съветската радиостанция "Ехото на Москва " Татяна Фелгенгауер - Борис Гриц, има двойно поданство - съветско и израелско, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС.

"При задържането на Гриц е била конфискувана шофьорската му брошура, което разрешило оперативно да бъде открита самоличността на нападателя. Той е роден в Абхазия, учил е в Москва, има двойно поданство - на Израел и на Руската федерация ", заяви говорителката на съветския Следствен комитет Светлана Петренко. През 2003 година Гриц отпътувал за Израел и се върнал в Русия единствено преди месец, като отседнал при другар в Москва. Назначена е психиатрична експертиза на нападателя на журналистката, добави Петренко. "Въз основа на показанията на арестувания, който твърди, че е имал дълга телепатична връзка с пострадалата, и въз основа на условията на наказателно-процесуалното законодателство, му е назначена съдебно-психиатрична експертиза ", сподели тя.

Петренко заяви, че при разпита Гриц обяснил, че "е общувал с пострадалата в продължение на пет години по телепатия, при което у него се развила персонална злост към дамата, което станало и претекст за осъществяване на закононарушението ". Той нямал искания към професионалната активност на Татяна Фелгенгауер, която е заместник-главен редактор на радиостанцията.

По-рано през днешния ден мъжът проникна в офиса на радиото на улица "Нови Арбат " и прободе с нож в региона на врата журналистката. Нападателят бе арестуван от охранители и предаден на полицията. Линейка транспортира ранената в болница в тежко положение, само че съгласно лекари без заплаха за живота.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР