Нападателят на Интер Мауро Икарди заяви, че е имал предложения

...
Нападателят на Интер Мауро Икарди заяви, че е имал предложения
Коментари Харесай

Икарди: Можех да играя за Испания или Италия, но избрах Аржентина

Нападателят на Интер Мауро Икарди съобщи, че е имал оферти да играе за националните тимове на Испания или Италия, само че самичък е избрал да играе за Аржентина.

„ Имах опция да играя за националния тим на Италия до 21 години, когато бях част от тима на Сампдория. Моето решение бе, че ще играя за Аржентина “, разяснява нападателят в изявление за италианското списание „ Undici “.

„ Имах опция да играя и за Испания. От тяхната федерация се обадиха на татко ми, само че аз постоянно желаех да играя за Аржентина. Беше мъчно, само че реализирах задачата си “, добави той.

Икарди е роден в Росарио, а 15-годишен става част от Ла Масия. Той напуща академията на Барселона през 2011 година, с цел да продължи кариерата си в Сампдория, с който дебютира в Серия А.

„ Реших да продължа кариерата си в Италия, защото бях уверен, че може да се оправя по-добре, в сравнение с в Испания. В Барселона не беше елементарно. В Сампдория незабавно ми дадоха опция да играя на високо равнище и това бе моята цел “, продължи голаджията.

Икарди мина в Интер през 2013 година, а към този момент има над 100 гола в Серия А, откакто означи четири попадения при разгромната победа против Сампдория през миналия уикенд. Той към този момент има 103 гола на сметката си.

Мауро сподели, че се усеща доста благополучен в Милано, където живее със брачната половинка си и с петте им деца. Той изрази вяра, че дълго време ще играе в Интер.

„ Виждам се и на 30 години част от тима на Интер. Имам да извървя дълъг път с Интер. Искам да печеля доста титли с Интер. “

Последният извоюван трофей на „ нерадзурите “ бе купата на Италия през 2011 година.

Капитанът на Интер също по този начин призна, че желае да играе в Интер дружно със своя съотечественик Лионел Меси, само че призна, че това е доста комплицирано.

„ Моята фантазия е да играя с най-хубавите футболисти в света в Интер. Очевидно, че приказвам за Меси, само че той е обвързван с Барселона и мисля, че е съвсем неосъществим сън да пристигна да играе в Интер “, сподели още Мауро Икарди.

Мауро Икарди дефинира Луиш Назарио да Лима – Роналдо за нападател номер едно.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР