Нападателят на Етър Преслав Боруков може да се върне на

...
Нападателят на Етър Преслав Боруков може да се върне на
Коментари Харесай

Боруков може да се завърне в Шефилд Уензди

Нападателят на Етър Преслав Боруков може да се върне на Острова от лятото, защото е вид в селекцията на някогашния му тим Шефилд Уензди, твърди Българска телеграфна агенция.

" Кукумявките " са в много сложна позиция в Чемпиъншип, заемайки предпоследното 23-о място с 28 точки, на 7 под избавителното 21-о място. Отделно от това финансовото им положение не е по никакъв начин цветущо, което постанова ограничаване за прехвърлянията. При това състояние клубът счита да се обърне за лятото към млади играчи или свои някогашни юноши, които играят в разнообразни тимове. В момента асистент-мениджър на Уензди е Нийл Томпсън, който беше треньор на Боруков във втория тим по време на престоя му на Острова.

Именно това прави и 20-годишният български нападател чудесно трансферно попълнение за отбора и неслучайно дружно с Джордж Хърст са първите разновидности за подмладяването на тима. Интересът към българина няма да зависи от това дали Шефилд Уензди ще остане във второто равнище на британския футбол или ще изпадне в Лига 1.

Единственият проблем, който може да се появи, е ограничаването за играчи от шампионати отвън топ 20 в УЕФА. Но в Уензди се надяват, че поради четирите години на Боруков в школата им, това може да се окаже смекчаващо събитие.

През есента някогашният младежки национал направи същински възторг в efbet Лига, като вкара 6 гола в 14 мача и имаше голяма заслуга за съживяването на очакванията на " болярите " за оцеляване в елита.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР