Нападателят на Ди Си Юнайтед Уейн Рууни изригна с първи

...
Нападателят на Ди Си Юнайтед Уейн Рууни изригна с първи
Коментари Харесай

Шоу на Рууни н САЩ

Нападателят на Ди Си Юнайтед Уейн Рууни изригна с първи хеттрик в МЛС при разгрома с 5:0 против Реал Солт Лейк. Капитанът на отбора от Вашингтон направи същинско шоу на стадион " Ауди Фийлд " в срещата от третия кръг, като даже асистира за четвъртия гол.

Бившият капитан на Англия и Манчестър Юнайтед означи за първи път три попадения в един мач от 29 ноември 2017 година, когато стори това с екипа на Евертън против Уест Хам. 33-годишната звезда откри головата си сметка за сезона от дузпа в 34-ата минута. 11-метровият углавен удар беше отсъден с помощта ВАР. Само шест минути по-късно деветката на " черно-червените " удвои с технично прекачване на вратаря на гостите. Този път той беше изведен от Хара, някогашният състезател на Бока Хуниорс се възползва от неточност на Силва в изнасянето на топката, като незабавно изведе Рууни очи в очи с вратаря.
First hat trick in MLS: @WayneRooney was on another level. pic.twitter.com/7BgldTB7lM
— Major League Soccer (@MLS) March 17, 2019

Секунди преди края на първата част Саварино от гостите беше изпъден за рискова игра. Английският нападател оформи своя хеттрик в 65-ата минута, когато засече от близко подаване на Морено. Така той има към този момент три гола от три мача през този сезон и общо 15 от 24 гола в МЛС. Интересното е, че всичките му попадения са маркирани пред лична аудитория.
Your @Heineken Man of The Match award goes to, you guessed it!

@WayneRooney #DCU | #DCvRSL pic.twitter.com/FYyPDi3jB5
— D.C. United (@dcunited) March 17, 2019

Уругваецът Силва също беше изпъден за втори жълт картон в 67-ата минута, като за Държавна сигурност Юнайтед стана още по-лесно. В 76-ата минута Рууни центрира майсторски от ъглов удар, а Лукас Родригес с красиво воле изправи над 17 000 почитатели по трибуните. За пристигналия от Естудиантес аржентинец това е първи гол в Съединени американски щати.
@LuquiiRodriguez scores a stunner for his first MLS goal! #DCvRSL https://t.co/YA6XeVlFAp
— Major League Soccer (@MLS) March 17, 2019
Малко слеo това при следващата офанзива на домакините Сегура оформи крайното 5:0. Халфът на Коста Рика също вкара първото си попадения в тази акция.

Тимът на Държавна сигурност Юнайтед пък записа втора победа, откакто на старта надделя с 2:0 първенеца Атланта Юнайтед. Тимът на Рууни има към този момент седем точки, като към момента не е позволил гол във вратата си. Поражението пък беше първо за гостите, които останаха с 4 точки.

Лос Анжелис Галакси също реализира втора победа през този сезон. Тимът на Златан Ибрахимович надделя с 3:2 Минесота, шведът пропусна втора поредна среща за тима на Гийермо Скелото заради контузия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР