Нападателят на Черно море Атанас Илиев се цели високо през

...
Нападателят на Черно море Атанас Илиев се цели високо през
Коментари Харесай

Атанас Илиев: Надявам се да запишем рекордно класиране за историята на Черно море

Нападателят на Черно море Атанас Илиев се цели високо през 2024 година. Опитният таран си пожела да продължи да написа история с " моряците ", които за пръв път в своята история зимуват на върха в елита.

Бившият футболист на Монтана, Ботев (Пд) и Асколи си е сложил и персонална цел - да грабне голмайсторския приз в края на сезона. Пред Novsport.com той приказва още за упованията му преди началото на сезона, има ли ритуали преди мач и обичаните му попадения в кариерата.

-Наско, първият пролетен кръг е след седмица. Усеща ли се към този момент това прелестно напрежение преди формалните мачове, имайки поради, че играете точно против Лудогорец?

Да, мисля, че към този момент мачът чука на вратата и би трябвало да се готвим още по-сериозно. Още първият мач е доста сложен и би трябвало да измъкнем нещо от Разград.
 Децата на Черно море с бронзови медали от интернационален шампионат
Децата на Черно море с бронзови медали от интернационален шампионат

Ето детайлности

-Играхте със мощни противници в Турция, вярваш ли, че това бе оптималната подготовка за този старт против Лудогорец и ЦСКА?

-Бих споделил че първите две контролите бяха прилични, против положителни тимове. Може би украинците бяха най-солидният противник. Разбрахме до каква степен сме почти. Добре се представихме, имахме и други контроли, само че с по-слаби противници. Добре се справихме в тези две контроли със " Слован " и " Днипро-1 ".

- Остава ли чувството у теб, че Черно море е все по този начин стабилен?

- Направихме доста добра подготовка, опазихме се от травми, което бе и най-важното. Вярвам, че нещата ще бъдат като първия полусезон, остава да го покажем на терена.

- Не продадохте съществени играчи, както се пишеше и очакваше. Това също е мощен коз?

-Да, несъмнено, най-хубавото нещо бе, че никой не си потегли, най-малко към този момент, тимът се резервира. Всички се познаваме задоволително добре и това ще ни е огромен плюс. Всеки е значим за този тим.

- Дава ли ви спокойствието и увереността всичко това, че нещо огромно следва?

- Да, всички се радваме и оценяваме, което сме създали, само че това е единствено половината от сезона. Има още толкоз докрая на сезона, би трябвало да затвърдим положителната игра и да запишем рекордно класиране за историята на Черно море, както се надявам да се случи.

- Капитанът Дани Димов показа пред Novsport.com, че ви остават 16-17 стъпки до фантазията. Започва ли противоположното преброяване?

-Да, толкоз мачове остават. Всеки дуел, както има едно факсимиле, е като за край. Играем мач за мач, а не гледаме напред, по този начин е по-добре. Надявам се в действителност да затвърдим положителното усещане.

" Черно море занапред го чака огромната кланица "

Мнението е на Александър Василев

-Кой е най-големият жокер - това, че играете без напрежение, тъй като други са любимците, това, че имате ядро от опитни и добър колектив, наставникът Илиан Илиев или е цялост?

-Мисля, че са цялост от нещата, които изброи. Всеки от нас е дал образец с колектива и е реалност, удостоверявам го и аз. Уменията на треньора също са значими, тъй че е цялост с това, което сега градим. Всеки се съобразя към този момент с нас.

- В персонален проект по какъв начин се чувстваш след мощния интервал в Ботев (Пд) и престоя в Асколи?

-Отминаха тези неща, уповавам се още веднъж да има хубави и запаметяващи се моменти. Подготовката мина добре. Надявам се в персонален проект да вкарам, в случай че мога още толкоз голове (7), колкото съумях да осъществявам през есента и да завърша като голмайстор на шампионата. Това ще е добър плюс.

- Един възможен голмайсторски приз няма да ти е чужд, само че това ли е задачата ти в персонален проект и може ли да ти помогне за трансфер в чужбина?

- Да, това е моята упоритост и концепция. Да съумея да оказа помощ на тима с моите голове, уповавам се и да са от ден на ден. На първо място за мен е значимо тимът да се класира на мястото, на което желаеме да е, както и да играем в Европа. Второто е да бъда голмайстор на шампионата и по-късно лятото да изляза още веднъж на открито или най-малко да имам такава алтернатива.

- В кръга на шегата, удовлетворен ли си, че Дюкенс Назон към този момент не е част от шампионата?

- Честно казано, ЦСКА предвид на обстановките, той вкара много по-малко голове, в сравнение с положения имаше. Имаше и други момчета, които се борят за първото място. Георги Николов към този момент е в Ботев (Пд), не се знае дали ще му тръгне играта. Бароан беше конкуренция, само че и той си потегли. Има и други момчета, които занапред ще бележат.

- Суеверен ли си? Имаш ли обред преди мач?

- Не, не съм от тези хора. Просто всеки мач излизам и се надявам на шанс и качествата, които имам, с цел да вкарам.

- Кой е обичаният ти гол в кариерата?

Назад във времето имам няколко - два на Левски и оня против Италия.

- Какво се случи в Асколи? Кое ти попречи?

- Попречи ми това, че останах с усещане, че италианците не харесват задгранични футболисти, които отиват там, с цел да им изядат хляба. Нямаше почитание. Няма нещо, което да не ми е достигнало, тъй като се показах добре, когато ми се даваше късмет. На терена и отвън него не демонстрираха почитание към мен. Колективът беше добър, само че на терена всеки гледаше на мен като на чужденец. Имаше положения, в които бях самичък, само че не ми подаваха. Също по този начин в един миг смениха всичко - управление, шефа и треньора, които пристигнаха с нови хора и нови визии.

-За край, какво си пожелаваш през 2024 година?

-Да съм здрав преди всичко, тимът да продължи възходящо. Надявам се да продължим да радваме клуба, почитателите и града. В персонален проект, в случай че съумея да заслужа още веднъж мястото си в националния и тим и Дай боже трансфер.
 Лидерът Черно море реализира победа във втората си контрола за деня
Лидерът Черно море реализира победа във втората си контрола за деня

Варненци надделяха Черноморец (Балчик) с 1:0 на " Тича "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР