Нападателят на Челси Алваро Мората очевидно е нежелан на “Стамфорд

...
Нападателят на Челси Алваро Мората очевидно е нежелан на “Стамфорд
Коментари Харесай

Изненада: Атлетико преговаря с Мората

Нападателят на Челси Алваро Мората явно е нежелателен на “Стамфорд Бридж” и ще е цяло знамение, в случай че не бъде продаден до края на месеца, само че още не е ясно в кой тим щр се озове испанският национал. Според Mundo Deportivo Мората изненадващо може да премине в Атлетико Мадрид. Изданието твърди, че спортният шеф на “дюшекчиите” Андреа Берта се намира в Лондон за договаряния с управлението на Челси и е изцяло допустимо да се стигне до договорка.

Не е загадка, че около прехвърлянето на Диего Коща от Атлетико в Челси, а по-късно и в противоположната посока, двата клуба поддържат положителни връзки. Защитникът Филипе Луиш също игра един сезон при “сините” от Лондон, след което се завърна в отбора на Диего Симеоне.
Наставникът на Атлетико желае да укрепи офанзивата поради травмата на Коща, който ще е навън доникъде на февруари. Никола Калинич се показва едва и Чоло упорства за привличането на още един нападател. Той от дълго време има предпочитание да види в състава си точно Мората, който е младеж на Атлетико, само че през 2007 година минава в школата на Реал и стигна до първия тим.

Another team has joined the race to sign Alvaro Morata on loan from Chelsea...

A man in demand https://t.co/cZumWFYB0s
— Goal UK (@GoalUK) 9 януари 2019 година Преди две години “дюшекчиите” бяха подготвени да платят 70 млн. евро за Мората и самият той беше подготвен да одобри офертата, само че до договорка не се стигна, тъй като Реал не искаше да го пусне в градския противник. Сега интерес към него демонстрира и Севиля. Преди няколко дни обаче спортният шеф на андалусийци съобщи, че да се договаря с Челси е доста мъчно.

През сегашния сезон Мората има 16 мача и 5 гола в Премиър лийг, само че Маурицио Сари рядко му гласоподава доверие в титулярния състав. Ако Челси притегли Гонсало Игуаин, то ще отпадне и последната спънка пред прекосяването на испанския нападател чартърен в Атлетико.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР