Нападателят на Брентфорд Айвън Тоуни е със спрени права от

...
Нападателят на Брентфорд Айвън Тоуни е със спрени права от
Коментари Харесай

Тоуни изгоря за осем месеца заради нарушаването на правилата за залагания на ФА

Нападателят на Брентфорд Айвън Тоуни е със спрени права от всички футболно-свързани действия за интервал от осем месеца поради нарушаването на разпоредбите за залагания на Футболната асоциация (ФА).


Наказанието на Тоуни влиза в действие с неотложен резултат, което значи, че той ще пропусне последните два мача на „ пчеличките “ от сезона във Висшата лига – посещение на Тотнъм в събота, и домакинство на първенеца Манчестър Сити във финалния ден. Английският национал, който е отбелязал 33% от головете за Брентфорд в Премиършип през актуалната акция, ще бъде осъден до 16 януари, 2024 година, и бе санкциониран с 50 000 паунда, откакто се призна за отговорен във въпросните нарушавания.

Независима регулаторна комисия наложи глобите на Тоуни и той няма да има опция да тренира със съотборниците си в Брентфорд до 17 септември. 27-годишният футболист бе упрекнат в 262 нарушавания на предписание Е8 на ФА сред 25 февруари, 2017 и 23 януари, 2021. Футболната асоциация след това отдръпна 30 от тези нарушавания, а той се призна за отговорен в останалите 232. Тоуни, който има един мач за националния тим на Англия и 21 гола в 35 дуела за Брентфорд през този сезон, има правото да апелира наказването.

В свое изказване „ пчеличките “ обявиха, че „ изчакваме обявата с написаните аргументи на самостоятелната регулаторна комисия. Ще ги преразгледаме преди да обмислим идващите си дейности “. Самият Тоуни разгласява по-късно в обществените мрежи, че е „ отчаян “ от възбраната, само че няма да разяснява в допълнение, до момента в който не види написаните аргументи. Наказанието на нападателя обгръща единствено британския футбол, което значи, че в случай че той премине в чужбина през лятото, ФА ще би трябвало да подаде молба към ФИФА, в случай че желае да удължи възбраната отвън рамките на Англия. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР