Нападателят на Барселона Лионел Меси получи Златната обувка за голмайстор

...
Нападателят на Барселона Лионел Меси получи Златната обувка за голмайстор
Коментари Харесай

Луис Суарес даде четвъртата “Златна обувка“ на Лео Меси

Нападателят на Барселона Лионел Меси получи Златната обувка за голмайстор на сезон 2016/17. Аржентинецът заслужи наградата още през май месец, само че едвам в този момент му бе връчена премията. Меси означи 37 гола през предишния сезон, с което получи 74 точки в класацията.

"Старая се да усъвършенствам играта си непрестанно. Всеки ден от ден на ден и повече се любувам на призванието да бъда футболист ", разяснява Меси след награждаването, на което получи наградата от миналогодишния притежател на Златната обувка и негов съотборник в Барселона - Луис Суарес.

Меси печели Златната обувка за четвърти път в кариерата си след 2010, 2012 и 2013 година. По този индикатор той се изравни с Кристиано Роналдо, който също има четири Златни обувки. Аржентинецът разяснява и решението на треньора Валверде да го остави на пейката за мача от Шампионска лига против Ювентус през седмицата.

Меси се появи в игра след почивката, а Валверде изясни, че е желал да го резервира пресен за дербито в Примера против втория Валенсия в неделя.

"Всеки път като съм на пейката, съм нервозен, тъй като не съм привикнал да виждам в профил. Не ми харесва да бъда отвън терена, обичам да играя и да оказвам помощ на игрището. Но в това време осъзнавам, че сезонът е дълъг и би трябвало да се грижа за себе си, тъй като сезоните стават все по-тежки с всяка минала година ", сподели Лионел Меси.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР