Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг може да замени Серхио Агуеро

...
Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг може да замени Серхио Агуеро
Коментари Харесай

В Барселона виждат Обамеянг като перфектен заместник на Агуеро

Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг може да размени Серхио Агуеро в Барселона, откакто във вторник на габонеца му беше отнета капитанската лента в отбора, написа „ Mirror “. Решението пристигна в следствие от последното дисциплинарно нарушаване на 32-годишния нападател през предходната седмица. Обамеянг също по този начин няма да играе при семейството на „ артилеристите “ на следващия ден вечер против Уест Хем от 17-ия кръг на Висшата лига.

В същото време, по-рано през днешния ден, легендата на Манчестър Сити Серхио Агуеро публично оповести своето отричане от футбола. Както е известно, аржентинецът постъпи в болница на 30 октомври тази година, откакто почувства „ дискомфорт в гърдите” по време на равенството на Барселона с Алавес.

Впоследствие Агуеро мина обстойни медицински прегледи, след които бе оповестено, че той ще бъде отвън терените минимум три месеца. Сърдечните му проблеми обаче очевидно са били надалеч по-сериозни и той бе заставен да се отдръпна от дейна спортна активност.

Той се причисли към „ каталунците “ като свободен сътрудник през лятото и записа едвам 5 мача за отбора, в които означи 1 попадение. Отказването му обаче ще отвори сериозна дупка в офанзивата на тима, защото новият треньор Шави Ернандес не счита да разчита на Люк де Йонг, до момента в който Мартин Брайтуайт продължава да лекува травма. По този метод единствената алтернатива за нападението остава Мемфис Депай.

Pierre-Emerick Aubameyang's transfer exit route lined up as Arsenal career looks over |
— Mirror Football (@MirrorFootball)
Според английското издание Обамеянг би бил съвършен заместител на Агуеро, само че високата му заплатата 350,000 паунда на седмица съставлява огромна спънка пред каталунския клуб, който има дълг малко по-малък 1 милиард паунда. Барселона имаха интерес към габонеца и през лятото.

В същото време в Барселона възнамеряват три покупки от Челси, без това да навреди финансово на клуба, оповестява испанският „ Marca “.

Защитниците Сесар Аспиликуета и Антонио Рюдигер са желани със свободни прехвърляния в края на сезона, като има проект и за привличането на Кристиан Пулишич чартърен през януари, защото няма средства за непрекъсната договорка.

The Blaugrana are interested in three players from the Blues.
— MARCA in English (@MARCAinENGLISH)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР