Нападателят на Арсенал Габриел Жезус поведе отбора си с два

...
Нападателят на Арсенал Габриел Жезус поведе отбора си с два
Коментари Харесай

Габриел Жезус и Арсенал разбиха Лестър в Лондон

Нападателят на Арсенал Габриел Жезус поведе тима си с два гола и две асистенции при успеха с 4:2 над Лестър Сити в следващ мач от втория кръг в британския футболен хайлайф. Това бяха и първите голове за бразилеца с екипа на „ артилеристите “ във Висшата лига, а другите две попадения в срещата бяха дело на Гранит Джака и Габриел Мартинели.

Уилиям Салиба си вкара автогол при първото попадение на „ лисиците “ за 1:2, а Джеймс Мадисън вкара за 2:3, само че в нито един миг не остана подозрение превъзходството на Арсенал над съботния си противник. С този резултат Арсенал калкулира шест точки от първите две срещи и е на второ място зад Манчестър Сити, който има същия актив, само че е с по-добра голова разлика.

Снимка: БГНЕС  Габриел Жезус и Арсенал разрушиха Лестър в Лондон
В четвъртата минута на срещата защитата на Арсенал позволи доста сериозна неточност, а Уесли Фофана се оказа на върха на офанзивата за " лисиците ". Той проби отдясно и отстрани с топка двама индивида от отбраната на лондончани, след което стреля, само че право в тялото на Аарън Рамсдейл. В десетата минута Арсенал отговори на гостите си с удар от дребен ъгъл с глава на Габриел Жезус, като топката отлетя навън.

В 20-ата минута домакините осъществиха извънредно положително нахлуване, откакто Букайо Сака центрира топката на " втора " греда за Гранит Джака, Швейцарецът нападна топката с глава, само че топката се отби в страничния дирек на Дани Уърд. Последва мощен удар с левия крайник на Зинченко, който беше неакуратен.
Снимка: БГНЕС  Габриел Жезус и Арсенал разрушиха Лестър в Лондон
В средата на първото полувреме домакините вкараха попадение. Габриел Жезус се разписа за първи път път за Арсенал във Висшата лига, откакто Мартинели подаде на Джака. Той комбинира с бразилеца, който с десния крайник прати вълшебен топката във вратата на Уорд - 1:0.

Солидното показване от Арсенал му донесе и втори гол, откакто домакините стигнаха до ъглов удар. Тя беше центрирана от Мартинели, а Варди не съумя да почисти добре и я прати зад себе си, където от доста близо Жезус с глава вкара за повторно в срещата.

Седем преди края на първата част пък Жезус можеше да вкара своя хеттрик, откакто финтира ослепително с тяло Джони Еванс и шутира, само че Уорд избави с крайник. В 44-ата реферът Дарън Ингланд анулира решението си за дузпа за гостите, откакто гледа на ВАР, че Джейми Варди симулира при обстановка с Рамсдейл.
Снимка: БГНЕС  Габриел Жезус и Арсенал разрушиха Лестър в Лондон
В 53-ата минута гостите понижиха пасива си. Джони Еванс даде дълъг пас за Джеймс Джъстин, който продължи към Варди. Уилиям Салиба искаше да върне към Рамсдейл с глава, само че той не откри сътрудника си на вратата и прати топката за 1:2.

Секунди по-късно обаче Арсенал още веднъж стигна до два гола задатък след кошмарна неточност на Дани Уорд. Букайо Сака даде към Габриел Магаляеш, а Дани Уорд посегна с една ръка да лови леката топка, само че я изпусна. Жезус върна към Джака, който от близко вкара за 3:1.
Снимка: БГНЕС  Габриел Жезус и Арсенал разрушиха Лестър в Лондон
В 72-ата минута Габриел Жезус изчака свои съиграчи да го настигнат при бърза контраофанзива. Той пусна вдясно за Букайо Сака, който върна към него, само че ударът му мина настрана от вратата, защитавана от Уорд. Петият гол в срещата беше осъществен от Лестър Сити. Кастан комбинира с Ихеаначо, който продължи вдясно за Джеймс Мадисън. Англичанинът шутира с десния крайник и прати топката сред краката на Рамсдейл за 2:3.
Снимка: БГНЕС  Габриел Жезус и Арсенал разрушиха Лестър в Лондон
Головете на " Емирейтс " не стопираха да валят, а Габриел Мартинели вкара четвърти гол за Арсенал в 76-ата. Бразилецът получи от Жезус и шутира с левия крайник, като топката влетя във вратата на Лестър - 4:2.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР